Bük

2017.01.15. 16:55

Látogatócsúcsot döntött a kultúra tavaly Bükön

Bük - Élményekkel és munkával teli év áll a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár dolgozói mögött. Nem állnak meg: 2017-ben újabb és újabb meglepetéseket tartogatnak a város lakóinak és az ide érkezőknek egyaránt. Tóth Tamás, az intézmény régi-új vezetője értékelte az elmúlt évet, és a 2017-es tervekbe is beavatott minket.

Vadas Krisztina

Tóth Tamás ötéves megbízatása 2016 végén lejárt, ám a képviselő-testület decemberi ülésén újabb öt évre megszavazta, hogy ő vezesse az intézményt. Így még nagyobb lendülettel kezd bele az idei munkába, ötletekből nincs hiány.

Tóth Tamás, a Művelődési és Sportközpont, Könyvtár vezetője

- 2015-ben ünnepeltük a város 750 éves jubileumát. Azt gondoltuk, hogy 2016 valamivel csendesebb év lesz, de ahogy teltek a hónapok, egyre jobban lendültünk bele mi is újra a szervezésbe, így az az év is mozgalmasra sikeredett - kezdte értékelőjét Tóth Tamás. A hagyományos közművelődési programjaik mellett kiemelt szerepet kaptak a nagyobb fesztiválok: az Aratóünnep, az Etno-Folk Forgatag és a Gyógy-Bor Napok. - Azt gondoltuk, hogy a 2015-ös évet nem tudjuk túlszárnyalni, nehéz lesz újat mutatni. De sikerült. Számunkra is meglepetés volt, mennyire sikeresek voltak a programok. Tartalmilag sokat fejlesztettünk, a Gyógy-Bor Napoknak például megerősítettük a gasztro vonalát a külön gasztroszínpaddal. E rendezvény esetében is a minőségre helyeztük a hangsúlyt - részletezte Tóth Tamás.

Programjaik sikerét több dolog is igazolja. - 2016-ban látogatócsúcsot döntöttünk mind a nagyrendezvényeinken, mind a kisebb programokon. Szeretem elmesélni, hogy amikor három évvel ezelőtt elindítottuk a tematikus színházi programokat, az első előadáson 15 néző volt. Ez a szám mára 100-120. De jó volt látni, hogy milyen sokan jöttek el például a május 1-jei, a Szent Mihály-napi vagy az adventi hétvégék programjaira is. Technikailag is tudtunk bővülni az önkormányzat és a pályázatok segítségével. Sok eszközt vásároltunk, főleg hang- és fénytechnikai eszközöket szerezhettünk be.

A tavalyi Gyógy-Bor Napokon a borhölgyek megkóstolták a kínálatot
Fotó: Unger Tamás

De nem csak a kulturális, a sportélet is dübörög Bükön. - Nagyon jó a kapcsolatunk a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, a Kézilabda Szövetséggel. Szinte egész évben teljes kihasználtsággal üzemeltek a sportpályák, sokan jöttek ide edzőtáborozni külföldről is - értékelt Tóth Tamás.

- 2017-re sok tervünk van, nem a hátradőlésről fog szólni az elkövetkezendő öt évem sem - jegyezte meg viccesen az intézményvezető. - Olyan ötleteket dolgozunk ki, amelyek eddig nem fértek bele az időbe, de az elkövetkezendő években megvalósítjuk őket. 2017-ben a legfőbb célunk, hogy a fürdő és a szállodák mellett a kultúrájáról, a prog-ramjairól is híres legyen a város. Hiszen jó érzés, ha a visszajáró vendégek felemlegetnek egy-egy pillanatot a rendezvényekről De jó is volt! felkiáltással. Idén főként a rendezvények hagyományőrző és gyermek vonalát erősítjük, hogy még színesebb programkínálattal várhassuk a vendégeket - tekintett az előttük álló hónapokra Tóth Tamás.

Címkék#Bük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!