Celldömölk

2014.09.02. 15:51

Önkormányzat 2014 - Példás párbeszéd Celldömölkön

Celldömölk – A helyi történelmi egyházak képviselőivel kezdeményezett találkozót Ágh Péter országgyűlési képviselő, valamint Rozmán László, a Fidesz celldömölki polgármesterjelöltje. Soltész Miklós egyházügyekért felelős államtitkár is a városba látogatott.

Cseszkó Tamás

Az evangélikus parókia adott helyet annak a találkozónak, amelyen a celldömölki történelmi egyházak vezetői vettek részt.

– Fontosnak tartom, hogy önök, akik mögött nagyszerű emberek állnak, folyamatosan hallassák a hangjukat, elmondják véleményüket, megosszák velünk kéréseiket – mondta Rozmán László. Az összes helyi történelmi egyház vezetője jelen volt a találkozón: Kirner Zoltán plébános, Rác Dénes evangélikus, Németh Tamás református lelkészek, Koltay Jenő, az alsósági katolikus templom esperes-plébánosa, valamint Kerekes Csaba, az alsósági gyülekezet evangélikus lelkésze.

Balról jobbra: Soltész Miklós, Ágh Péter, Végh Szilárd, Rozmán László, Rác Dénes (Fotó: Cseh Gábor)

Celldömölkre látogatott Soltész Miklós is. A lelki vezetők bemutatták közösségeiket, majd számos ügyben tájékozódhattak az államtitkártól. Soltész Miklós megtekintette az evangélikus gyülekezeti házat és templomot, valamint a hamarosan újjászülető bencés kolostort.

– Fontos, hogy a gyülekezetek, az önkormányzatok és az állam közösen támogassák az egyházak fennmaradását, működését, hiszen azok az egyházi szerepen túl közösségépítő, oktató és szociális tevékenységeket is ellátnak. Celldömölkön is példaadó módon teszik ezt – emelte ki Soltész Miklós.

– A kormány 300 millió forinttal támogatja a bencés kolostor felújítását – mondta Ágh Péter. Rozmán László bejelentette: megválasztását követően rendszeressé teszi a találkozókat, a különböző társadalmi szereplőkkel a munkavállalókon, a munkaadókon keresztül az egyházi szereplőkig, hiszen ezek az egyeztetések viszik előre Celldömölköt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!