A nyári szezon megosztó kerti fűszernövénye a kapor. Jellegzetes, erős illata és zamata miatt sokak kedvence, míg mások idegenkednek tőle. Egy biztos: a kovászos uborkának a receptjéből egy háziasszony sem hagyja ki.
Kaporral nem csak kovászos uborkát és tökfőzeléket ízesíthetünk. Íme néhány ízletes és bőséges kapros fogás Steffel Csaba, a Szlovén Mintagazdaság szakácsa recepttárából.
Itt a kovászos uborka szezonja. Bár csütörtök reggel nem volt túl nagy forgalom a piacon, a kapor és az uborka szépen fogyott. Idénygyümölcsökből is akad választék bőven.
Országszerte kevés uborka termett, ezzel magyarázzák a termelők, hogy egy hét alatt száz forinttal nőtt az ára. Választhatunk hibátlan gyümölcsöt, vagy olyat, amely nem tökéletes, de ettől még finom.
Olcsóbb lehet a tavalyinál a belföldi termesztésű uborka; az Agárgazdasági Kutatóintézet adatai szerint a Budapesti Nagybani Piacon a hazai kígyóuborka termelői ára 4 százalékkal, az úgynevezett berakó uborkáé pedig 19 százalékkal alacsonyabb, mint egy év
A csalamádé és a csöves kukorica ideje van2018.08.29. 07:00
Messziről sárgállanak a gyönyörű, egészséges kukoricacsövek, pirosan, zölden csábítanak a csalamádé készítésre a hegyes paprikák a piacon, ahol érdemes körbemenni az árak miatt.