Brit őrizetben a vasi érdekeltségekkel bíró osztrák gróf

<b>London</b> - Az anyai ágon Erdődy nemesi leszámazott Alfons Mensdorff-Pouilly osztrák grófot a brit BAE Systems hadiipari cégcsoportnál gyanított vesztegetési ügyek több országra kiterjedő vizsgálatának keretében vette őrizetbe a brit rendőrség.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Őrizetbe vették Alfons Mensdorff-Pouilly osztrák grófot, írta a Financial Times. 

Az osztrák rendőrség 2003 óta próbálja bebizonyítani, hogy a vasi üzleti érdekeltségekkel is rendelkező arisztokrata vesztegetéssel és politikusok lefizetésével egyengette a British Aeros-pace (BAE) harci repülőgé-peinek ausztriai, cseh-, illetve magyarországi beszerzését. 

A több vasi földterülettel és erdővel, illetve megyénkben bejegyzett céggel is rendelkező osztrák lobbista, Alfons Mensdorff-Pouilly gróf lapunk megkeresésére tavaly nyáron tagadta, hogy bármi köze lenne a cseh és magyar Gripen-beszerzésekhez.

Beszámoltunk róla, hogy pár hete házkutatást tartottak
a gróf szombathelyi és kemestaródfai ingatlanjaiban, bővebbet azonban, a nyomozás érdekeire tekintettel, nem árult el az ügyészség szóvívője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!