Szabicsékat verték Kulcsárék: Sturm Graz - Haladás 1:2

Előkészületi-mérkőzésen az ausztriai Söchauban a Haladás Kulcsár Kornél duplájával 2:1-re verte az osztrák Sturm Graz együttesét. A graziak gólját Szabics Imre szerezte - írja a haladas.hu

Pum András

SK Sturm Graz - Haladás Sopron Bank 1:2 (0:0), - Söchau, 800 néző, előkészületi-mérkőzés.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P.  - Nagy G., Rajos - Nagy D., Radó, Halmosi - Kenesei. II. félidő: Gőcze - Búrány, Jagodics M., Seper, Devecseri - Horváth A., Iszlai  - Szakály - (Kalász), Kulcsár, Ugrai - Andorka. Edző: Artner Tamás.

Sturm Graz: Gratzei - Ehrenreich, Dudic, Madl, Klem - Weber, Säumel, Schloffer, Kröpfl - Bodul, Szabics. Az 54. perctől: Gratzei - Hütter, Feldhofer, Neuhold, Stangl - Kaufmann, Koch, Bukva, Schmerböck - Ciftci, Haas

Szépszámú szurkolósereg előtt - Szombathelyről mintegy 20 drukker kísérte el a Halit - az első félidőben jó iramú, küzdelmes játék folyt a pályán, a vasiak előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre, Nagy Gábor, Kenesei és Radó is nagy helyzetet hibázott el.

Szünet után a 49. percben Andorka jobb oldali beadását Kulcsár 14 méterről a jobb alsó sarokba passzolta (0:1). Az 53. percben Bodul 20 méteres lövését a bal felső sarok elől Rózsa a kapufára ütötte, a kipattanót Szabics öt méterről a kapu jobb oldalába emelte (1:1). A 70. percben Andorka a jobb oldalon üresen kilépett, lövését azonban a kapus kiütötte. A 72. percben Andorka a bal szélen kilépő Kulcsár elé passzolt, aki 16 méterről a kiinduló kapus felett szép mozdulattal a hálóba emelt (1:2).

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, a második játékrészben az osztrákok - a mieinkkel ellentétben - keveset cseréltek, többet birtokolták a labdát, jobbára ők domináltak. A Haladás azonban higgadt, taktikus játékával végül megnyerte a találkozót - a helyzetek számát tekintve teljesen megérdemelten.

- Az edzőmékőzés elérte célját, jó ritmusú, jó mérkőzést játszottunk, annak ellenére, hogy délelőtt erős terhelést kaptak a játékosok. A második félidőben okosan futballoztunk, és szép gólokat lőttünk - nyilatkozta a lefújást követően Artner Tamás, a Haladás trénere.

Jók: Guzmics, Nagy G., Radó, Nagy D., Halmosi, Andorka, Kulcsár, Iszlai.

További Haladás-hírekért látogasson el a www.haladas.hu oldalra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!