Civil

2017.04.25. 09:41

Zene szárnyán a tavaszi Itáliában - Ifjúsági Fúvószenekar tavaszi hangversenye

Szombathely – Szombaton ismét megtelt a Bartók Terem, ahol az Ifjúsági Fúvószenekar tartotta tavaszi hangversenyét.

Civil Tudósítónktól

A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar Vendégjáték fúvósokkal koncertsorozatának újabb hangversenyén a mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar volt a vendég.

Először a vendégzenekart hallgathatták meg a fúvószene kedvelői. A latin ritmusok jegyében összeállított repertoár a közönség tetszését is elnyerte. A mosonmagyaróvári zenekart 1949-ben alapították.

A koncerten Hernádi Sándor karnagy vezényelt, aki 26 éve irányítja az együttes zenei munkáját. Szólót játszott Vámos Gábor és Hockstock Tibor, mindketten több évtizede muzsikálnak a zenekarban. De nemcsak ők, hanem gyermekeik is oszlopos tagjai az együttesnek.

A szünet után a házigazda Ifjúsági Fúvószenekar műsora következett. A karnagy, Mészáros Balázs által összeállított műsorban a zene szárnyain Olaszországba repítették el képzeletben a közönséget. A zenekar tehetséges növendékei közül Lukács Márton és Pados Barnabás szólózott.

Mindkét zenekar műsorát tapsvihar kísérte, az együttesek ráadással viszonozták a közönség lelkesedését.

Bődi Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!