Civil

2016.06.07. 07:52

Ilyen vidám volt a hétvége Kissomlyón

Kissomlyó – A hétvégén Kissomlyón gyermeknapot tartottak, és kitáncolták a májusfát.

Civil Tudósítónktól

- Múlt hétvégén a nicki Fergeteg Néptáncegyüttes tartott csapatépítő tréninget a faluban. Ennek részeként múlt szombaton egy jó hangulatú táncházat tartottak. Az önkormányzat koncepciója az, hogy minél több programot szervezzünk az itt élőknek, így egy héttel későbbre helyeztük át a májusfa-kitáncolást a gyermeknappal összekötve - mondta Gulyás Zsanett polgármester.

Egyre több kissomlyói érzi úgy, hogy aktívan részt szeretne venni a falu közösségi életében. Kovács Dorottya és Csiszár Máté például idén költöztek a településre. Nagyon jó programot állítottak össze a gyerekeknek, a koordinálásban a falu kultúrosa, Horváth Teréz is segített. A képviselő-testület tagjai közül is jó páran aktívan részt vettek a szervezésben. Így például Gergácz András, aki a falu kemencéjében a - most már rendszeresnek mondható - pizzát megsütötte a gyerekeknek.

- A májusfaállítást és -kitáncolást Balogh Ferenc képviselő szervezi immár második éve. A felnőttek sem maradtak éhen, kihasználtuk a falu kemencéjét, húst sütöttünk benne. Szerencsések vagyunk, mert Kissomlyón egyre többen csatlakoznak abbéli kezdeményezésünkhöz, hogy csak belülről működtetve tudunk közösséget kovácsolni. Fontosnak tartjuk, hogy élményekkel teli gyermekkort biztosítsunk a település legifjabb lakóinak. Ehhez csak elhivatottság kell és akarat. Reméljük, hogy a felnőtt korosztályból egyre többen csatlakoznak hozzánk, abban a szellemben, ahogy Nikodém Vanda leírta:  "Nem az a lényeg, hogy hová vágysz, hanem hogy honnan nem tudsz elszakadni" - tette hozzá a polgármester asszony.

Hajdu Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!