Civil

2017.05.15. 09:42

Ki tud többet a helyi értékekről? – Vetélkedtek a csehimindszenti iskolások

A csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában megrendezett versenyen a helyi értékekkel kapcsolatos tudásukról adtak számot az alsó- és felső tagozatos tanulók.

Civil Tudósítónktól

A helyi értékek, hagyományok ismerete már a fiatal generáció műveltségének része. A kutatásban részt vevő tanulók nemcsak régi, emlékekkel teli tárgyakat, hanem népies, helyi szokásokat, hagyományokat őrző, új embereket ismerhetnek meg. Megszerzett tudásukat, tapasztalataikat a verseny során kamatoztathatták.

A szervezők az iskolaudvaron hét állomást állítottak fel, ahol egy-egy pedagógus felügyelte, olykor fél szavakkal segítette a diákok munkáját. A gyerekek csapatuknak nevet adva menetlevelükkel szaladtak egyik állomástól a másikig, és minden tudásukat latba vetve próbálták megadni a kérdésekre a válaszokat. A kvízjáték során találkoztak hungarikumokkal kapcsolatos kérdésekkel, a másik állomáson gasztronómiai talányokkal szembesültek, de kitöltöttek Mindszenty József életútjáról szóló kérdőívet is. Egy-egy állomáson kitértek a magyar ünnepek megnevezését, történetét, egyes magyar történelmi események érdekességeit taglaló kérdéskörre. A sok fejtörő mellett egy kis testmozgásra is jelentkezhettek, népi eredetű sportjátékokat próbálhattak ki.

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!