Civil

2016.06.26. 16:12

Kulináris gyönyörök kulturális örömökkel ölelkeztek Ikerváron

Egy emberöltőnyi idő mindannyiunk életében mérföldkő. Az emberöltőnyi múltra visszatekintő események, rendezvények pedig hagyománnyá, kitörölhetetlen ünneppé nemesednek hétköznapjainkban. A kétnapos ikervári falunap megszakítás nélkül immár 26. esztendeje a település és a térség jegyzett eseménye.

Civil Tudósítónktól

A szombati szélünnep a spanyol szélenergetikai társaság együttműködésével valósul meg. A délutáni megnyitón Fehér Ferenc polgármester, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, és Brand Éva, a cég budapesti igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. A gyerekek tehetségkutató versengése mellett a Tarisznyások koncertje, sok-sok játék és lovaskocsis szélerőmű-látogatás kínált programot az egyre nagyobb számú résztvevőnek. Este a művelődési ház szabadtéri színpadán a Hangcsapda együttes adott alapot az éjszakai programoknak. A karaokeparti, helyi „megasztárokkal” várva-várt eseménye az „ölelkező napoknak”. Erre az időre még az óriási extrém hinta és jumping is megpihent. A Dynamit zenekar bulija hajnalig tartott, így az ikervári kakasoknak nem sok dolguk akadt, hiszen a megkésett báli vendégeket a nyugdíjasklub reggeli zenés ébresztője kísérte haza. Vasárnap délután Pajor András fotókiállítását Benkő Sándor nyitotta meg a Castrum Gemini Énekegyüttes közreműködésével. A kora délutáni gazdag gyermekprogramok fellépői között ott voltak az óvodások, a gyermekszínjátszók, Frédi bácsi bábszínháza és a szekszárdi Holló együttes is. A szombathelyi kötélugrókat valódi brazil show követi majd, a fűszoknyás dél-amerikai lányok szambájához vélhetően sokan csatlakoznak a nézők közül is, sőt lesznek akik, a capoeirát is kipróbálják. A kulturális örömök kulináris gyönyörökkel találkoztak: a két nap során 11 csoport, közösség főzött a résztvevőknek.

fotók: Pásti József

- Nagyon várjuk, és sokáig készülünk a kétnapos falunapra, ami a fiatalok és idősek közös ünnepe itt Ikerváron – mondta Szovák Ferencné, aki Markó Jánosnéval közösen ebben az évben töltött káposztával rukkolt elő.

- A huszonhat év már igazi hagyomány, aki teheti, ilyenkor távolról is hazajön, mint például az utcánkban Linzből is – tette hozzá Markó Jánosné Erzsi néni. A falu természetesen megünnepli legifjabb polgárait is, így az utóbbi egy évben születettek (két falunap között) babakötvényt kapnak ajándékba. A bőséges vacsorát és a hozzávaló ingyen sört a Rocky Dilly akrobatikus rock and roll csoport táncosai és az Irigy Hónaljmirigy műsora követi. A kétnapos népünnepélyt a Mana disco zárja az ikervári Rába völgyben.

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!