Civil

2017.07.27. 08:43

Már megkezdték a vakolást a felsőcsatári iskolánál

Felsőcsatár - Az iskolaépületek energetikai korszerűsítésének aktuális állapotáról tájékoztatta a polgármester a képviselőket a legutóbbi testületi ülésen. Az önkormányzat döntött arról is, hogy újabb egy évre meghosszabbítja az óvodavezető megbízatását.

Civil Tudósítónktól

Látványos szakaszába érkezett az iskola két épületének energetikai korszerűsítése. A tetőn elhelyezték a napelemeket, amelyek a fűtéshez szolgáltatják majd az energiát. A kis iskola régi nyílászáróinak cseréje után megtörtént a falak külső szigetelése, majd megkezdték a vakolást. Egyes falrészeken már látszik az is, hogy milyen színű lesz az épület. A belső festés is elkezdődött.

Kratochvill Attila "helyzetjelentése" szerint a munkák a tervezett ütemben haladnak, így minden esély megvan arra, hogy szeptemberben teljesen felújított, korszerűsített épületekben kezdhessék meg a tanévet a diákok és a pedagógusok.

A két iskolaépület teljes energetikai korszerűsítésére csaknem százmillió forintot nyert a település a TOP pályázaton. Az összeg tartalmazza a kis iskola külső hőszigetelését, nyílászáróinak cseréjét, a födém szigetelését, új központi fűtés kiépítését, ami levegőkazánnal működtethető. Ehhez az áramot a tetőre helyezett napelemek szolgáltatják. A nagy iskolában is új központi fűtés lesz szintén levegőkazánnal, napelemmel. Ez egy nagyon modern technika, ami teljesen környezetbarát és gazdaságos. A pályázat száz százalékos támogatottságú, így a falunak nem kerül pénzbe.

Csatári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!