Életmód

2017.04.05. 18:01

Vajon szeretnek fürdeni a vasiak?

Vajon mennyire népszerű célpontok a kikapcsolódni vágyóknak a megye fürdői? Milyen szolgáltatásokat szoktak igénybe venni az emberek, és mennyi pénzt szoktak otthagyni a kasszáknál?

Elek Szilveszter

- Tapasztalatunk szerint a húsvéti időszak mindig nagyon népszerű a fürdőzők körében - mondja Schaffer Adrienn, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum értékesítési és kommunikációs igazgatója. Hozzáfűzi, hogy a legtöbb vendég a tavaszi szünetben látogat Bükre.

- Ilyenkor nem csupán a gyógyulni és felfrissülni vágyó vendégeink keresik a kikapcsolódási lehetőséget, hanem sok család is, akik a közös pancsolással próbálják kiengedni a fáradt gőzt - osztja meg velünk Schaffer Adrienn. Ezért is elengedhetetlen, hogy minél színesebb legyen a szolgáltatások palettája - vagyis roppant fontos szempont a vasi családok számára, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző programot. Valószínűleg a gyermekeket a legnehezebb lekötni, ugyanis ameddig a felnőttek zöme megelégszik azzal, hogy üldögél a medencékben, addig az amúgy is örökmozgó lurkók nem hajlandók egy helyben megmaradni. Éppen ezért a fürdőkben számtalan programmal várják az apróságokat, hogy a szüleiknek gondtalan legyen a kikapcsolódás. - Mi is számos animációs programmal készülünk a gyerekeknek, a teljesség igénye nélkül például csúszdaversenyekkel, húsvéti kreatív percekkel és természetesen húsvéti tojáskereséssel - tudjuk meg az értékesítési és kommunikációs igazgatótól. - Azok a szülők, akik a gyermekeikkel közösen szeretnének szórakozni és lazítani, kedvelik az élményfürdő részlegünket, ahol a beltéri élmény-, illetve a kültéri medencék mellett izgalmas beltéri csúszdák is várnak kicsikre és nagyokra - fűzi hozzá.

A büki gyógy- és élményfürdőben a család minden tagja megtalálhatja a neki tetsző programot Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Ezek mellett a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum sok újdonsággal is készül a közeledő strandszezonra. A tavaly elkészült vizes játszótér, családi Acapulco medence és vizes játékok mellett idén nyáron új meglepetést is tartogatnak az óvodáskorú gyermekek számára. Mivel jó idő várható, néhány kültéri medence megnyitását is tervezik a húsvéti ünnepekre.

A celldömölki Vulkán fürdő ügyvezetője, Kiss Lilla tapasztalatai is alátámasztják az előbb elhangzottakat. - Az ünnepi hétvégén nálunk is sokan mártóznak meg. A családok azért választanak minket, mert itt nagyon otthonos a légkör, van például gyerekvilágunk, bébimedencénk, baba-mama konyhánk is - tudjuk meg tőle. De sok idős és sérülésből lábadozó ember is ellátogat Celldömölkre, hogy felfrissülhessenek a gyógyvizes jakuzziban.

A celldömölki Vulkán Gyógy-és Élményfürdő egyik medencéje Fotó: Vulkán fürdő

Kiss Lilla hozzátette, hogy a magyarok számára az anyagiak mellett az is fontos szempont az üdülőhelyük kiválasztásánál, hogy mennyire széles az ottani programok palettája. - Szerencsére a kikapcsolódni vágyók nagyon odafigyelnek arra, hogy a család minden tagja megtalálhassa a neki való szolgáltatást - hangsúlyozza. Húsvétkor természetesen elsősorban az ünnepi programokat keresik. A hagyományoknak itt nagyon fontos szerepe van. - A mi ügyfeleink például szeretik a néptáncbemutatót, amelyet vödrös locsolással kötünk egybe - ecseteli az ügyvezető, aki hozzáfűzi, hogy ugyanakkor igény van az olyan, formabontóbb programokra is, mint a csúszdaverseny vagy a búvárkodás. - A tapasztalataink szerint az emberek szeretik kombinálni a hagyományos és modern, extrém programokat - emeli ki.

Kiss Lilla egy kényesebb témáról is szót ejtett - mégpedig arról, hogy a magyarok mennyit költenek, ha elmennek a fürdőbe pancsolni. Ez teljesen időjárásfüggő, azonban a kedvezményes belépőknek köszönhetően egy családi kikapcsolódás még a büfé meglátogatásával együtt sem kerül többe tízezer forintnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!