f1

2016.01.04. 17:48

A CEPSA Sainz Jr. támogatását is felfüggesztheti

A spanyol olajtársaság napokon belül bejelentheti a Toro Rossos szerződésbontást.

Kovács Noémi

Fotó: Lars Baron/Getty Images/Red Bull Content Pool

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a CEPSA kiszáll az FIA ETRC világbajnokságból, így Antonio Albacete további pályafutása kapcsán egyelőre csak a kérdőjelek sorakoznak. A hírek szerint a spanyol olajtársaság azért fontolgatja kivonulását a teljes autósportból, mert a jövőben már csak a Real Madrid szponzorációjára kívánja összpontosítani erőforrásait.

Albacete szponzorációja mellett azonban ez a döntés akár Carlos Sainz jr. további pályafutására is hatással lehet, hiszen a pletykák szerint pár napon belül bejelenthetik a CEPSA és a Toro Rosso szerződésbontását, legalábbis az olajtársaság honlapján megjelent cikk szerint, melynek címe: Küldetés teljesítve.

„A CEPSA-nál nagyon büszkék vagyunk arra, hogy segítettünk elérni Carlos célját – a Forma-1-et.”

Hozzá kell azonban tenni, hogy az olajtársaság és a Sainz jr. közötti kapcsolat nem újkeletű, hiszen a spanyol ifjonc brit F3-as kategóriában, az F3-as Európa Bajnokságban ill. a Formula Renault 3.5-ben teljesített évei alatt is kivették a részüket a szponzorálásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!