f1

2017.01.09. 13:05

Esteban Gutierrez támogatói megmentenék a Manort!

Kidobták a HAAS-tól, de a mexikóit a szponzorai bármi áron a Forma-1-ben tartanák?

Vámosi Péter

Fotó: Haas F1 Team

Mexikói befektetők Esteban Gutierrez kedvéért elkezdték vizsgálni annak a lehetőségét, hogy miképp tudnák talpra állítani a Manort amely újra csődeljárás alá került. Fontos leszögezni, hogy nem felvásárlásról lenne szó, hanem annyi stabilitást szeretnének adni a csapatnak, hogy az ne tűnjön el, és sikeresen végbe mehessen az istálló értékesítése, értesült a Diário Motorsport.

A korábbi HAAS pilóta szorgalmasan dolgozott azon, hogy 2017-ben is az F1-es mezőny tagja lehessen, de nem volt elég az a tárgyalássorozat amit folytattak a Manorral, így ők most épp csődbe készülnek jutni.

Gyakorlatban ez úgy nézne ki, hogy ha a menedzsmentje befektetne addig, amíg nem találnának egy potenciális vevőt a csapatnak, és ezzel megakadályoznák azt, hogy végérvényesen befejezzék a munkát. Volt már hasonló cipőben a Manor, akkor túlélték. Megélte ezt az egykori Caterham csapat is, akiknek a maradék holmijait végül elárverezték.

Egy mexikói befektetői csoport tehát beszállna azért, hogy megmentsék őket a drámai végkifejlettől, és így talán kicsit többet is intéznének, mint hogy szimplán bevásárolják a pilótájukat. Jelenleg ennyi ismeretes a szándékukról.

A brit sajtó ugyanakkor még mindig azt gondolja, hogy a McLarentől távozni kényszerült Ron Dennist érdekelheti az, hogy megmentse az utolsó olyan kiscsapatot, akik 2010-ben a FIA és Max Mosley költségcsökkentő ígéreteire alapozván szálltak be a Forma-1 világába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!