f1

2016.04.29. 15:03

Hamilton: A veszély fontos alkotóeleme a Forma-1-nek

A háromszoros világbajnok nem rajong a tervezett biztonsági módosításokért.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A mercedeses pilóta tetszését se a Halo-rendszer, se a Red Bull fejlesztése nem nyerte el, véleménye szerint minden versenyző tisztában van a vállalt veszéllyel, amikor beszáll az autóba. Hamilton úgy véli, hogy a veszély mindig is a sportág része volt, ez adott némi pluszt a szériához.

„Amikor beszállok az autóba, tisztában vagyok a ránk leselkedő veszéllyel. Ugyanezt vállalom 8 éves korom óta és ez az a kockázat, amit hajlandó vagyok vállalni. És minden egyes versenyző, aki valaha is beült az autóba, hajlandó vállalni ezt a kockázatot.” – kezdte a brit bajnok.

„Gyerekként emiatt kezded el követni a Forma-1-et: „Ezek a srácok őrültek, bármelyik pillanatban meghalhatnak.” - gondolod. Mindenki, akivel kapcsolatba kerülök és nézi a Forma-1-et, elsőként azt említik meg, hogy „ez mennyire veszélyes”. Legnagyobb részük pont emiatt csodálja ezt a sportot, ha ezt a faktort kivesszük belőle, a legtöbben ezek az emberek közül is képesek lennének elvégezni a munkánkat. És mi az érdekes abban, amit bárki meg tud csinálni?” – tette fel a kérdést a Mercedes versenyzője.

„Ha már ebbe az irányba megyünk tovább, akkor meg inkább fedjék be az egész pilótafülkét, mint a vadászrepülőknél. Ez a plexi úgy néz ki, mint Mint amit a rendőrök használnak, a rohamrendőrök. Jelen állás szerint van egy menő, elegáns, futurisztikus versenyautónk, most pedig egy ilyen szaros plexit akarnak a tetejére tenni.” – folytatta a háromszoros világbajnok.

„A korábban kipróbált szénszálas rendszer is jó lett volna, de Fernando valószínűleg nem tudott volna a melbourne-i balesete után kiszállni tőle az autóból. Mindenesetre jó látni, hogy az FIA mennyire komolyan veszi a biztonságot, ez olyan dolog, amin folyamatosan dolgozni kell, de lehetőség szerint ne befolyásolja az esztétikát, a stílust és a Forma-1 védjegyét.” – zárta gondolatait Hamilton.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!