f1

2015.05.24. 16:56

Hamilton: Világbajnok vagyok, úgy is kell viselkednem

Toto Wolff elismerte, hogy hibáztak a matekban

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamilton azt ígéri, hogy a soron következő Kanadai Nagydíjon még erősebben fog visszatérni.

Lewis Hamilton végül lemaradt a győzelemről Monacóban, mert 12 körrel a leintés előtt, a Safety Car fázis alatt csapata behívta a boxba kerékcserére.

"A csapatod utasításaira támaszkodsz a versenyen, és mikor a kijelzőre néztem, láttam, hogy a csapat vár a boxban. Azt gondoltam, hogy a mögöttem lévők is mennek még a boxba, így mikor a csapat azt mondta, hogy maradjak kint, úgy gondoltam az nem lesz jó, mert a többiek frissebb gumit tesznek majd fel. Szóval ebben a tudatban mentem ki, meggyőződve arról, hogy a többiek is kimennek még majd."

"Persze a csapat nagyszerű munkát végez egész évben, és együtt nyerünk, együtt veszítünk. Le fogunk ülni megbeszélni ezt, hogy ezen a téren is fejlődjünk."

A futam utáni sajtótájékoztatón is csalódottan nyilatkozott a brit versenyző.

"Nem tudom kifejezni, hogy érzek... Meg sem próbálom. Most nehéz, de világbajnok vagyok, és úgy is kell viselkednem. Úgy gondolom, teljes szívből versenyeztem, minden tőlem telhetőt megtettem. Ez (a boxkiállás) pedig kollektív döntés volt."

Toto Wolff maga is elismerte, hogy a csapat rosszul mérte fel a helyzetet.

"Volt némi gondunk a matekkal." - mondta. "Azt gondoltuk, még megejthetünk egy kiállást, hogy védekezni tudjunk Vettellel szemben. Mindent összevetve, nincs mentségünk, rosszul kalkuláltunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!