f1

2016.05.23. 12:47

Haryanto: Bizonytalan a jövőm a Manornál!

Az indonéz versenyző elismerte, hogy akár év közben is meneszthetik az istállótól.

Kovács Noémi

Fotó: facebook/ Manor Racing

Rio Haryanto a GP2-es bajnokságból érkezett a Forma-1-be, hogy Pasqual Wehrlein mellett ő tekergesse a Manor másik autójának kormányát. Az indonéz versenyző jelentős szponzori csomagot hozott magával a csapathoz, hiszen mind a személyes szponzorai, mind az indonéz kormány komoly segítséget nyújtott a pilótának.

Ennek ellenére időről időre szóban forognak olyan pletykák, miszerint a Manor elégedetlen újonc versenyzőjével és még az évad vége előtt meneszthetik őt. Bizonytalan jövőjét maga Haryanto is elismerte: saját bevallása szerint lehet, hogy még az idei szezont sem húzhatja ki az istállónál.

„Jelenleg nincs válaszom erre a kérdésre. A magam részéről a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani, de ez persze a pénzkérdéstől is függ. Azonban ezt a részét a menedzsmentem kezeli, én teljes mértékben a versenyzésre koncentrálok. A szponzorációs rész miatt a jövőm nem az én kezemben van, én csak jó eredményt akarok elérni a pályán. Ahhoz kétség sem fér, hogy szeretnék itt maradni és befejezni a csapattal a szezont.” – kezdte az interjút az indonéz versenyző, akinek a pontszerzés némileg megkönnyítené a helyzetét.

„Természetesen lenyűgöző lenne, ha sikerülne pontot szerezni. Összehasonlítva a tavalyi évvel, úgy vélem, hogy az autó sokat fejlődött, így egyrészről emiatt is lehet esélyünk a pontszerzésre, főleg akkor, ha a többiek számára valami rosszul alakul. A pontszerzés jelen esetben felérne a győzelemmel!” – fűzte hozzá Haryanto.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!