f1

2015.08.31. 17:23

Magnussen több csapattal is kapcsolatban áll

Kevin Magnussen továbbra is küzd azért, hogy 2016-ban ismét rajthoz állhasson a Forma-1-ben, és elismerte, több csapattal is kapcsolatban áll a McLarenen kívül.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

Annak ellenére, hogy a dán bemutatkozó évében jól szerepelt, év végén át kellett adnia helyét, hiszen a McLaren idén már a Fernando Alonso - Jenson Button párossal indul.

Természetesen továbbra is a wokingi istálló ülése a fő célja jövőre, ám tisztában van azzal, hogy ha más esélye adódik, élnie kell vele.

A jövőre debütáló Haas is egy lehetőség, emellett több olyan csapat van, amely még nem jelentette be 2016-os pilótapárosát. Ilyen például a Force India vagy a Lotus/Renault, amely gyártó már jól ismert Magnussen számára, hiszen korábban bajnok lett a WSR 3.5-es kategóriájában.

„Természetesen nem túl jó érzés, hogy idén nem tudok versenyezni, de mindent megteszek azért, hogy ez jövőre másképp legyen.” – mondta a dán pilóta.

„Legyen az a McLarennél vagy bárhol máshol, mindenképp versenyezni szeretnék.”

A fiatal tehetség elismeri, ha a jövő évet is kihagyni kényszerül, nagyon nehéz dolga lesz, hogy visszatérhessen a későbbiekben.

„Soha ne mondd, hogy soha, viszont ha jövőre nem sikerül ülést szereznem az F1-ben, lehet, hogy más széria után nézek, ami hasonló kihívással jár. Nyilván a Forma-1 a fő cél, és most teljes mértékben csak erre koncentrálok.”

Eltekintve rövid idei szereplésétől, melyre a szezonnyitó első két napján került sor, hiszen az autója már a rajt előtt elromlott, Magnussennek nem volt lehetősége megmutatni tudását.

„Nagyon nehéz egy autóversenyzőnek, hogy úgy tartsa magát a csapatok szeme előtt, hogy nincs helye versenyezni. Ennek ellenére a teljes szezonban úgy élek, mint egy aktív pilóta, edzek, szimulátorozok, PR rendezvényekre járok. Nem tudok mást tenni, várom a következő lehetőségem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!