f1

2016.06.30. 17:06

Massa attól tart, hogy Brazília kikerül az F1-es naptárból

A brazil pilóta szerint a pálya és az ország nehéz anyagi helyzete miatt Interlagos a szerződése ellenére kikerülhet a naptárból.

Kovács Noémi

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone már többször megpendítette az elmúlt hetek során, hogy a kétségbeejtő brazíliai pénzügyi helyzet miatt a száguldó cirkusz akár el is viheti a versenyt Brazíliából, a pálya érvényes szerződése dacára. Korábban a pálya illetékesei már cáfolták és rémhírnek titulálták ezeket az értesüléseket, azonban most a széria rangidős brazil versenyzője, Felipe Massa is félelmeinek adott hangot.

„Amennyiben figyelemmel követjük, hogy jelenleg mi zajlik az országban, egyértelművé válik, hogy rengeteg pénz hiányzik és a helyzet korántsem egyszerű. Tisztában vagyok vele, Brazília hogyan működik, nem vagyunk túl jól szervezettek és lehet, hogy emiatt elveszítjük a versenyt. Lehet, hogy sor kerül rá, nincs kizárva. Még ha rendelkezünk is szerződéssel, fennáll ennek veszélye.” – kezdte a Williams versenyzője.

„Mindenesetre reménykedem benne, hogy nem így lesz. Brazil vagyok, és ha jövőre még mindig versenyzek, nagyon szeretnék egy hazai futamot. Majd meglátjuk, de az biztos, hogy ebben az esetben Bernie szava dönt, nem az enyém.” – fűzte hozzá Massa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!