f1

2015.09.03. 09:29

Massa és Bottas is marad a Williamsnél

A Williams változatlan pilótafelállással kezdi meg a 2016-os évet, miután a grove-i istálló Felipe Massa és Valtteri Bottas megtartása mellett döntött.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Frank Williams szerint ez a páros „az egyik legerősebb a rajtrácson”, amelynek hála a „Williams remek pozícióban várhatja a 2016-os szezont, és folytathatja a menetelést az élmezőny felé”.

„Felipe tapasztalatának és nyers sebességének különleges ötvözete nagyon ritka az F1-ben” – dicsérte pilótáját Williams. „Egy olyan környezetben, ahol értékelik és hosszútávú kapcsolatokat tud kiépíteni, Felipe valósággal kivirágzik; nagyon boldogak vagyunk, hogy a Williams-család ilyen fontos tagjává vált. Ami pedig Valtterit illeti, ő a Williamsnek fontos és szoros összekötő kapcsává vált. Izgatottan várjuk a pillanatot, amikor a világbajnoki címért harcolhat majd, és a Williams név ismét régi fényében tündökölhet.”

Amíg Kimi Räikkönen szerződéshosszabbítását nem jelentették be a Ferrarinál, gyakran felröppentek olyan pletykák, hogy Bottas Maranello felé tart, ez azonban megalapozatlannak bizonyult.

„Csapatként folyamatosan erősödtünk” – nyilatkozta Bottas. „Alig várom, hogy lássam, mit tartogat a jövő év. Úgy vélem, hogy még az eddigieknél is nagyszerűbb eredményeket fogunk elérni.”

Massa már korábban is kifejezte, hogy a Williamsnél szeretne maradni.

„Nagyon örülök, hogy itt maradhatok” – vette át a szót a brazil. „Nagyon jó csapat vagyunk, remekül tudunk együtt dolgozni. Tisztelettel bánnak velem, az eredmények pedig igazolják is ennek jogosságát. Jó érzés, hogy része lehettem a csapat nagy feltámadásának, ami 2013 végén kezdődött.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!