f1

2016.02.02. 19:05

Ocon lehet a Renault tartalékversenyzője

A Mercedes francia tehetsége "csapatot válthat".

Kovács Noémi

Fotó: DTM

A 19 éves pilóta 2014-ben az F3-as Európa Bajnokságot, tavaly pedig a GP3-s sorozatot nyerte meg a Mercedes támogatását élvezve, azonban a Renault-nál végbemenő átszervezések a francia versenyző karrierjére is hatással lehetnek. A Mercedes korábban azt tervezte, hogy csapata teljes jogú tagjává teszi Ocont - bár a szerepköre nem volt világos-, most viszont a Renault kötelékébe szerződhet a fiatal francia, mégpedig tartalékversenyzőként Kevin Magnussen és Jolyon Palmer mellé.

Ocon korábbi GP3-s csapatfőnökét, Frederic Vasseurt követheti Enstoneba, aki a hivatalos bejelentés szerint az istálló versenyigazgatója lesz. Mivel a modernkori Forma-1-ben a tartalékversenyzői szerep nem jár túl sok elfoglaltsággal, Oconnak lehetősége lesz más versenysorozatban is rajthoz állni. Erre legnagyobb esélye a GP2-ben illetve a DTM-ben van, bár maga a versenyző inkább utóbbit részesítené előnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!