f1

2016.05.23. 17:01

Ricciardo: Az erős csapattárs mindig jó motiváció

Az ausztrál versenyző nem bánja, ha kemény csapattársakkal kell felvennie a versenyt.

Kovács Noémi

Fotó: Clive Mason/Getty Images/ Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo már a Spanyol Nagydíjat követően számon kérte a Red Bull rajta alkalmazott taktikáját, melynek következtében ő negyedikként, újonnan debütáló csapattársa, Max Verstappen pedig elsőként érhetett célba Barcelonában. Az ausztrál pilóta saját bevallása szerint nehezen, de már túllépett a történteken.

„Úgy gondolom, hogy frusztráló volt a verseny végkimenetele. Hogy könnyű volt-e túltenni magam rajta? Nem mondanám. De sikerült-e túllépnem rajta? Abszolút! Azonban a verseny után néhány napig még úgy ébredtem fel, hogy ez járt az eszemben, szóval egy kis időt igénybe vett a dolog. Persze ebben benne volt talán az is, hogy a legutóbbi három verseny nem olyan eredménnyel ért véget, amit megérdemeltünk volna. Mindig elérhető lett volna valami jobb, de végül is ez a játék része.” – kezdte az interjút az ausztrál versenyző, aki örül a Red Bull sikerének, ugyanakkor csalódott, amiért nem ő állhatott a dobogó tetején.

„Ez kemény kérdés. Egy részem örül, amiért a csapat ismét győzni tudott és így mindenki szuper motivált illetve szárnyal az önbizalmunk. Ez a pozitív oldal, és én is ennek megfelelően próbálom érezni magam. Személyes viszonylatban nagyon frusztráló a dolog. Persze ez csapatsport, ugyanakkor saját magadért is teszed a dolgod, trükkös a kettő között megtalálni a megfelelő egyensúlyt.” – folytatta a 26 éves versenyző, aki ennek ellenére örül az erős csapattársaknak.

„Max komoly Forma-1-es versenyző, ami jót tesz nekem. Amikor a Red Bullhoz csatlakoztam, azt mondtam, hogy plusz motivációt jelent, ha a legjobb ellen kell bizonyítanod, akkor Sebbel (Vettel – a szerk.) kellett megküzdenem és próbára tennem magam. Most pedig Max a legújabb kihívás, és nem lesz könnyű feladat. De abból én is hasznot húzhatok, ha Max is sikeres lesz, hiszen ha le tudom őt győzni, akkor bizonyítok, így szerintem mindkettőnk karrierje szempontjából hasznos lehet a közöttünk lévő versengés.” – fűzte hozzá Ricciardo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!