f1

2016.10.26. 11:17

Sainz: Alonsón nőttem fel, szerintem még mindig ő a legjobb

„Még mindig Fernando a mezőny legjobbja.”

Horváth Dániel

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

Carlos Sainz, a Toro Rosso fiatal spanyolja Fernando Alonso pályafutását követve nőt fel, manapság pedig ellene versenyezhet a Forma-1-ben. A hétvégi Amerikai Nagydíjon is összecsaptak: Alonso az utolsó előtti körben előzte meg honfitársát.Alonso formában volt a vasárnapi versenyen: öt körrel a vége előtt Felipe Massa Mercedes motorral hajtott Williamsén is áthámozta magát, majd saját bevallása szerint a tavalyi Ferrari-motoros Toro Rossóval már könnyebb dolga volt.

„Az elmúlt tizenkét évben szinte mindent Alonsót figyelve tanultam. Fernando volt a hősöm, a példaképem. Pontosan tudtam mit fog csinálni. Az első kanyarba érve védenem kellett a belső ívet, mert tudtam, hogy be fog próbálkozni. A sok tanulmányozást követően boldog vagyok, hogy csak DRS segítségével tudott elém kerülni.”

„Azt mondtam, oké, könnyen elkaptál, de ott leszek a tükrödben, ha blokkolnak a kerekeid, ami meg is történt. Azonban nem volt elegendő tapadásom, hogy visszaelőzzem.”

„Az első dolog, amit mondott nekem a verseny után az volt, hogy egy ejtőernyő sebességével haladtam az egyenesben, és mennyire lassúak vagyunk ott. Mondtam neki, hogy tudom, ezt inkább most ne is mond. Aztán egy jót nevettünk, mert mindkettőnknek jó versenye volt. Biztos vagyok benne, hogy ő is elégedett ezzel a McLarennel elért ötödik helyével.”

„Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy az ötödik, és nem a tizedik helyért harcoltunk. Emellett boldogsággal tölt el, hogy végig tiszta maradt a csata.”

Carlos Sainz egyébként a július végi Magyar Nagydíj óta első pontjait szerezte az Austinban elért hatodik helyével.

Sainz több dicséretet is begyűjtött vasárnapi teljesítményéért: „Úgy vélem, ez volt az eddigi legjobb F1-es versenye” – válaszolta idősebbik Carlos Sainz a spanyol Marca kérdésére.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója osztja a fiatal Carlos édesapjának véleményét: „Az eddigi legjobb Forma-1-ben teljesített versenyét láthattuk.”A spanyol Forma-1-es szakértő, Antonio Lobato szerint Sainz legutóbbi teljesítményével ismét bebizonyította: hosszú jövő vár rá a száguldó cirkuszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!