f1

2015.11.22. 16:33

Vettel szívesen versenyezne más kategóriában

Sebastian Vettel szívesen kipróbálná magát az F1-en kívül is, ám nem becsüli le az új kihívás nehézségét.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Scuderia Ferrari

Az F1-es versenyzők más kategóriákba való zarándoklata ismét divatos téma lett, miután Nico Hülkenberg idén megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt; a Force India a nagy presztízsű futam mellett a spái hatórásra is elengedte versenyzőjét. Vettel ugyan izgalmasnak tartja az F1-en kívüli versenyzés gondolatát, ám a DTM példáján keresztül figyelmeztet mindenkit, hogy az F1-es siker nem biztosíték arra, hogy ugyanolyan sikeres lesz az ember máshol is.

"Igen, rengeteg kategória van, amely szórakoztatónak tűnik" - nyilatkozta a négyszeres világbajnok. "Azonban óvatosan kell megközelítened a témát - a DTM megfelelő példa szerintem arra, hogy a korábbi F1-es versenyzők túl kevélyen vágtak bele az új kalandba, gondolván, hogy "oh, ez egy remek módja annak, hogy fizessen a számláim és még szórakozzak is a pályán" - majd hirtelen jöttek a fiatal nagyágyúk... Óvatosnak kell maradni, különösen a DTM-ben, ahol nagyon magas színvonalon zajlik a versenyzés és nem olyan egyszerű jól teljesíteni. Sokkal többet kell tenned, mint csak beülni az autóba és kihozni magadból, amit tudsz."

Noha Vettelnek egyelőre nincsenek konkrét, poszt-F1-es tervei, ám Kimi Räikkönen 2010-11-es kiruccanását követve akár a ralizásba is belevágna.

"Szórakozásból kipróbálnék valami újat, persze" - folytatta a Ferrari pilótája. "Hogy pontosan mit? Azt nem tudom. A pályán kívüli versenyzés izgalmasnak hangzik, de egyelőre nincsenek terveim."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!