f1

2016.10.23. 10:39

Wolff szerint Brawn szavait kiragadták a szövegkörnyezetéből

Még mindig a Mercedesesek egykori bizalmi kérdésköre a téma

Vámosi Péter

Fotó: Tajthi Andrea

Toto Wolff azt állítja, hogy a korábbi technikai igazgatójuk Ross Brawn szavait rosszul idézik. Brawn visszaemlékezését most adják ki "Total Competition" néven, és a brit sajtó már felkapta a még meg sem jelent művet.

A Reuters szerint a Mercedestől való kilépése így nézett ki: "Olyan emberekkel kellett együtt dolgoznom, akikben nem bíztam meg, a csapat emberei, akik a viselkedésükkel elkeserítettek. 2013 év elején aztán rájöttem, hogy Paddy Lowe is csatlakozott a csapathoz, amit ráadásul már alá is írtak Stuttgartban. Amikor erre rákérdeztem Totonál és Nikinél, egymást vádolták. Találkoztam velük, és kérdőre vontam őket. Egymásra mutogattak."

Wolff szerint nincs közte és Brawn között feszültség, ráadásul azóta három egymást követő évben is mindkét bajnoki címet elhódították. A Skynak ezt nyilatkozta az osztrák szakember: "Olvastam Ross idézeteit, és kapcsolatban is álltunk emiatt. Kiemelték a mondatait a szövegkörnyezetükből, és én ezt el tudom fogadni. A szerkezetünk átalakítása mindig nehéz és különleges feladat volt. Amikor Ross úgy döntött, hogy elhagy minket, utána komoly eredményeink lettek a bajnokságokban, de ez már egy másik nehéz helyzet. Emberként tisztelem őt, és mérnökként is, és ezen ezek az idézetek sem változtatnak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!