Foci

2015.02.21. 20:20

Futsal: vereséggel kezdett a Haladás

Kiadós vereséggel kezdte az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszását a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

A felsőházi rájátszás első fordulójában a bajnoki címvédő, válogatott játékosokat felvonultató Berettyóújfalu látta vendégül a Haladást. A péntek késő este rendezett bajnokira a HVSE szűk kerettel utazott, többek között Borsi és Dürgő is hiányzott.

Esélyeshez méltóan a kezdősípszó után a házigazda rögtön magához ragadta az irányítást. A HVSE beszorult, de szervezetten védekezett, és próbált kontrázni. Jó iramot diktáltak, élvezetes meccset vívtak a felek. Végül a házigazda szerzett – megérdemelten – vezetést. Fölényét jól érzékeltette, hogy az első félidőben kétszer is a kapufát találta el. De a Haladás ellentámadásaiban is komoly veszély volt, ám Gyurcsányi, Öreglaki és Németh Péter is ordító ziccerben hibázott. Vagyis az első félidőben jól tartotta magát a szombathelyi gárda.

Fordulás után fokozta a tempót, a nyomást a rutinos Berettyó. Növelte is az előnyét. De Hegyesi ekkor még szépíteni tudott (27. perc: 1-2). Ám a Haladás egyre fáradt, egyre többet hibázott. A házigazda 3-1-es vezetésénél a szombathelyiek vészkapusra váltottak, próbáltak gólt rúgni, kénytelenek voltak kitámadni, de sorra adták el a labdákat, amiből a Berettyó könnyű gólokat szerzett, és gyorsan eldöntötte a mérkőzést (33. perc: 6-1).

A szétesett, lelassult Haladás a hajrában sem tudott újítani, nem tudott kozmetikázni az eredményen, így a tisztes vereség sem jött össze. A zöld-fehér gárda komoly zakóval mutatkozott be a felsőházban.

MVFC Berettyóújfalu – Swietelsky-Haladás VSE 8-1 (1-0)

Berettyóújfalu, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Kujbus, Flinta (Csatári).

Berettóújfalu: TIHANYI – Lovas, NAGY T., Dávid, RÁBL. Csere: Komáromi, Szabó, Gál, Trencsényi, Sánta, Mezei, Birinyi, Hajdu. Edző: Turzó József.

HVSE: TYUKÁSZ – Horváth P., Vidák, Öreglaki, Gyurcsányi. Csere: Matyi (kapus), Hegyesi, Németh P., Hajmási, Biró. Edző: Marcos Angulo.

Gólszerzők: Nagy T. 3 (17., 28., 37.), Rábl 3 (25., 31., 32.), Hajdu (33.), Sánta (39.), illetve Hegyesi (27.).

Marcos Angulo: – Az első felidőben elégedett voltam, ugyan kaptunk egy gólt, de jól játszottunk, voltak helyzeteink, egyenrangú ellenfelek voltunk. A második félidőben azonban gyorsan eldőlt a mérkőzés sorsa. Remélem, hogy ez a gyenge teljesítmény csak egy rossz napnak tudható be. Most a válogatott mérkőzései miatt jóideig szünetel a bajnokság, lesz időnk, hogy rendezzük a sorainkat.

A Haladás a következő, 2. fordulóban majd március 30-án a Veszprémet fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!