Gazdaság

2015.12.15. 07:30

Dízelt 304 forintért? Így alakulnak a vasi üzemanyagárak szerdától

Körkép – Érdemes várni a tankolással, főleg a dízeleseknek: nyolc forinttal csökken a gázolaj ára szerdán, és kettő forinttal mérsékli a benzin árát a Mol.

Bakos Ágnes

Most 329 forint mindkét üzemanyagfajta, vagyis a benzin 327 forint, a gázolaj 321 forint lesz – literenként, országos átlagban szerdától, a sorozatban negyedik ármérséklés után.

Az elmúlt három évben nem volt ilyen olcsó egyik üzemanyagfajta sem a hazai kutaknál. Továbbra is nagyok a különbségek a töltőállomások árai között.

A holtankoljak.hu portál adatbázisa szerint 29 forint a különbség a legolcsóbb és a legdrágább benzin ára között Vas megyében. A legolcsóbb egy sárvári kút, ahol 321 forint a 95-ös, a legdrágább egy szentgotthárdi töltőállomás, ahol most 350 forintot kérnek egy liter benzinért – a szerdai árcsökkentés előtt. Szombathelyen 322 és 343 forintért is adnak benzint.

A gázolaj esetében 21 forint a különbség csak Vas megyén belül: a legolcsóbb dízel a nyolc forintos árcsökkentés előtt 312 forint Vas megyében, Sárváron. A legdrágább egy szombathelyi kút, ahol most 333 forint egy liter gázolaj.

Egyébként a jelenlegieknél magasabb árakkal számol a NAV. 339 forint egy liter benzin és 346 forint egy liter gázolaj – ezek lesznek az elszámolható üzemanyagárak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál 2016. januárjában, a napokban közzétett táblázat szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!