Gazdaság

2014.11.13. 20:08

Kölcsön-tippek

Budapest – Gyorsan pénzhez juthatunk személyi kölcsönnel. 4 tipp az egyik kereskedelmi banktól, amelyet érdemes megfontolni, ha hitelt akarunk.

1.Hasonlítsuk össze a bankok ajánlatait! Az legfontosabb segítségünk az összehasonlításhoz természetesen a THM (teljes hiteldíj mutató), de emellett a hitelfelvétel előtt a banktól kapott általános tájékoztatót is fontos tüzetesen átnézni. Ebből megtudhatjuk, hogy mennyi lesz   a kölcsön visszafizetendő teljes összege, azaz, hogy mennyibe kerül majd nekünk az adott hitel.

2. Készítsünk családi költségvetést! Mekkora havi törlesztőrészletet tudunk kigazdálkodni egyéb kiadásaink mellett? Írjuk össze állandó bevételeinket – fizetés, nyugdíj– és kiadásainkat – rezsi, élelmiszer, a gyerekek különórái–, és számoljuk ki, hogy ezeken felül mennyi pénz marad a háztartás kasszájában. Ebből gazdálkodhatunk ugyanis a kölcsönünk törlesztőrészleteinek fizetésekor.

3. Járjunk utána, mennyi lesz a törlesztőrészletünk! A legtöbb bank honlapján elérhetők olyan kalkulátorok, amelyek a hitelösszeg és a futamidő megadása mellett megmutatják, mennyi lesz a törlesztőrészletünk, de számos banki ajánlatokat összehasonlító oldal is segítségünkre lesz a tájékozódásban.

5. Gondoljuk végig, mire költjük! A személyi kölcsön számos esetben lehet jó választás – ilyen a lakásfelújítás, illetve lakáskorszerűsítés, az autó vagy motorvásárlás, a bútorok és műszaki cikkek megvétele, vagy például különböző családi események, egészségügyi célok vagy utazás finanszírozása. Fontos azonban, hogy ne tévesszük szem elől valódi céljainkat. A személyi kölcsön ugyanis szabadon felhasználható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!