Gazdaság

2014.09.08. 16:44

Nem enged a magyar földből

Brüsszel – Az Európai Bizottságnak kell majd igazságot szolgáltatnia abban a vitában, ami Magyarország és Ausztria között robbant ki a Vas megyét is erősen érintő zsebszerződések és haszonbérleti szerződések ügyében.

Némethy Mária

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a hétvégén Brüsszelben megbeszélést folytatott osztrák kollégájával, André Rupprechterrel az ügyben. A magyar földtörvényt az osztrák agrárminiszter panaszolta be korábban az Európai Bizottságnál. „Jottányit sem engedünk a magyar földből" – jelentette ki tudósítók előtt az agrárminiszterek tanácsülését követően Fazekas Sándor. Az agrártárca vezetője szerint Magyarország a zsebszerződéseket soha nem fogja elismerni, és szorgalmazzák, hogy az ilyen szerződéseket aláíró külföldiek eladják a földet. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a törvény megalkotásakor francia, osztrák és tiroli példát is figyelembe vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!