Gazdaság

2017.06.29. 09:19

Sárvár körül a legszárazabb a föld Vas megyében – az új aszályindex szerint

A megye északkeleti fele a legaszályosabb, ezt mutatja a most elindult aszályindex, amit az Országos Meteorológiai Szolgálat számol ki naponta, a MTA fejlesztésével.

Bakos Ágnes

Szombathelyen 15,9 milliméter csapadék esett 24 óra alatt, csütörtök reggelig – jelentette Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Szombathely csütörtök reggel kék jelzést kapott a napi léptékű aszályindex alapján. A mérést most dolgozták ki a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontjának munkatársai, az Országos Meteorológiai Szolgálat számítja ki a mutatót.

Térkép: Országos Meteorológiai Szolgálat

A már elérhető összegzés szerint Vas megye nagy részén nincs aszály. A déli, őrségi területekről enyhe aszályt jelentettek és vegyes a kép a megye északkeleti részén. A térkép színezése szerint egy-egy ponton jelentős a talaj vízhiánya, körülötte pedig vagy enyhén vagy közepesen aszályos a talajállapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!