Gazdaság

2017.07.28. 13:10

Újabb bejelentést tett a Konzum

Tovább bővül a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 47 százalékos tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő által kezelt portfólió.

Mediaworks

Az alapkezelő átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését a Diófa Alapkezelőtől – derül ki a BÉT honlapján megjelentetett tájékoztatásból. A tranzakció lezárásához a Magyar Nemzeti Bank hozzájárulása szükséges.

A Konzum Befektetési Alapkezelő célja, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek akvizícióját) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól. A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. az elmúlt hónapokban az egyik legnagyobb magyarországi alapkezelővé vált. A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!