Haladás

2015.07.24. 12:22

A bajnok vendége a Haladás

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában szombaton 18 órakor a bajnoki címvédő Videoton vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Pum András

A Haladáshoz hasonlóan (FTC 0-2)  a Videoton is vereséggel kezdte a szezont, a fehérváriak meglepetésre a Budapest Honvéd otthonában kaptak ki 1-0-ra. Azóta sem vitézkednek a piros-kékek, a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján szerdán csak hosszabbításban mentették 1-1-re, s harcolták ki a továbbjutást a walesi The New Saints ellen. A lefújás után Gyurcsóékat kifütyülte saját közönségük. Úgy fest tehát, még nem állt össze a Vidi, a gólkirály Nikolics Nemanja utódját sem találták meg – igaz, a héten leigazolták Rudolf Gergelyt, ám kérdés, hogy a meccsre megérkezik-e a játékengedélye.

A Haladás viszont az FTC elleni második félideji játékára bátran építhet - persze a remélt sikerhez gólra, gólokra van szükség.

– A Videoton játéka és eredményei azt mutatják, még nem állt össze a fehérvári csapat, ezt szerintem ők is elismerik – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A nyáron távozókat egyelőre nem sikerült pótolniuk és sérülések is nehezítik dolgukat. Ugyanakkor akadnak olyan játékosaik, akik képesek meccset eldönteni, így például Gyurcsó, Kovács, Oliveira, de említhetném a Győrből igazolt futballisták közül Koltait, Pátkait és ha pályára léphet, Rudolfot. És ne feledjük: ha nehezen is, de csak továbbléptek a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Ami minket illet, azon az úton kell továbbmennünk, amelyre a tavasz végén ráléptünk és amelyen az FTC ellen a második félidőben haladtunk. A Fradi elleni hozzáállásunkat nem érheti panasz, tartalmas futballt játszottunk, ugyanakkor a jövőben még több helyzetet kell kidolgoznunk és egyébként is sok mindenben kell még fejlődnünk. Szeretnénk már az első félidőben helyzeteket kidolgozni a Vidi kapuja előtt, és azt várom, legyenek olyan periódusok, amikor mi dominálunk. Elsősorban jó és bátor játékot várok a csapattól, olyat, ami eredményességgel is párosul. Fehér, Dudás és Katona továbbra is rehabilitációját tölti, közülük Fehér pénteken tudta először végigdolgozni az edzést. Halmosi, Török sérült. Ami az olasz próbajátékos, Mendicinót illeti, egy edzés után korai véleményt formálni, jövő péntekig készül, utána döntünk.

Összeállítás: Király – Schimmer, T. Wils, Jagodics, Bosnjak – Nagy P., Iszlai, Batarelo – Ugrai, Martinez, Medgyes.

Cserék: Rózsa, Jánvári, Angyal, T. Wils, Gosztonyi, Németh M., Popin.

A találkozót Solymosi Péter vezeti, segítői dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás. A negyedik játékvezető Horváth Róbert.

Reméljük, Mészöly Gézának a meccs után is lesz oka mosolyogni

A Haladás már péntek délután elutazott Székesfehérvárra, az éjszakát a négycsillagos Hotel Magyar Királyban tölti a csapat.

A mérkőzést nem közvetíti a televízió, honlapunkon viszont online-közvetítést olvashat a mérkőzésről.

A meccs előtt 16 órakor nyit a három vendégpénztár a Sóstói-stadionban, a helyszínen 900, a vidi.hu oldalon elővételben 810 forint a belépő. Klubkártyára nincs szükség, viszont mivel névre szóló jegyek vannak, személyi azonosító okmány legyen a Hali-szurkolóknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!