Haladás

2015.04.21. 12:11

Fehér Zoltán: Normális hangnemben beszéltem Szentessel

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás rutinos belső védője a mai napig nem érti, miért tette ki a keretből Szentes Lázár.

Pum András

Kilátogattunk a kedd délelőtti edzésre, amelyet a súlyemelőteremben kezdett a csapat. A körülbelül 50 perces erőnléti munkát követően az orkánerejű szélben a stadion gyepén edzettek tovább Halmosiék. Mindent labdával végeztek a játékosok, labdavezetés, majd sípszóra gyorsított labdavezetés volt a program. Aztán hosszas dekázás szerepelt a műsorban. Egyik, majd váltott lábbal kellett a bőrgolyót rúgni, aztán váltott testrészekkel - láb, comb, fej. Majd jött az elmaradhatatlan nyújtás. Ezt követően kicsit vidámabb gyakorlatot vezényelt Szekér István, a labdát magasra kellett felrúgni, majd a játékosoknak a hátsójukkal kellett megszelidíteni. Közben a sérült Gaál Bálint és Török Milán a pálya körül rótta a köröket. A kedd délelőtti edzés tehát "lightosabb" volt, érdekesség, hogy a tréning végén Kuttor Attila magához hívta Halmosi Pétert, Iszlai Bencét és Fehér Zoltánt, lekuporodtak a gyepre, és hosszasan beszélgettek.

A csapat délután négy órától ismét edz.

Fehér Zoltán (jobbról a második) hétfőtől ismét a csapattal edz. Fotó: Unger Tamás

Mint ismert, a múlt csütörtöki edzésen történtek miatt a volt Haladás-edző, Szentes Lázár Fehér Zoltánt és Iszlai Bencét kitette a keretből. Szentes azóta ment, a két játékos pedig visszakerült a keretbe. Fehér szerint érthetetlen miért büntette őket Szentes.

– Örülök a megkeresésnek, hiszen szeretném elmondani, mi történt a múlt csütörtöki edzésen. Teljesen ledöbbentem a  történteken miatt, semmi okot nem adtam rá, ami miatt ki kellett volna tenni a keretből  – mondta Fehér Zoltán. – Az edzés közben Iszlai Bencével együtt teljesen normális hangnemben, a csapatról beszélgettünk Szentes Lázárral. Az nem igaz, hogy ezután az öltözőbe zavart bennünk, hiszen az FTC elleni várható kezdőcsapat szinte valamennyi tagja hamarabb befejezte az edzést, kilencen mentünk átöltözni. Azt meg nem is tudom hová tenni, hogy korábban azt mondtam volna játékostársaimra, néhányan nem NB I-es szintűek. Másnap  szinte megszólalni sem tudtam, amikor edzés előtt Szentes közölte, felment minket a munkavégzés alól. Ami Iszlait illeti, megrúgta egyik csapattársát, de egyrészt – más résztvevőkkel – ugyanilyen eset történt azt megelőzően két nappal is, másrészt egy edzésen előfordul az ilyesmi. Mindezt egy nappal a Fradi-meccs előtt, úgy gondolom tehát, az edző döntésével hátráltatta a csapatot. Korábban amúgy Szentes rendre dicsért bennünk Bencével, mondván: húzzuk a csapat szekerét. De  nekem nincs miért magyarázkodnom, és amúgy korábban semmi gondom nem volt Szentes Lázárral. Köszönjük a szurkolóknak, hogy a Fradi ellen  a nevünket skandálták, kiálltak mellettünk - ők is tudták, mi történt valójában. Ami az edzőváltást illeti, nyilván nekünk, játékosoknak is megvan a részünk a sikertelenségben, de előre nézünk, most a pápai meccs a legfontosabb. Bárki is legyen az új tréner, egy edzőváltás mindig feldob egy csapatot – ebben is bízhatunk. A Fradi elleni vereség miatt hétfőn rossz volt a hangulat, keddre kicsit már javult, hétvégére rendben leszünk és remélem, legyőzzük a Pápát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!