Haladás

2015.10.13. 12:11

Kupacsata: Nógrádban szerepel a Haladás

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában szerdán 14 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az NB III. Keleti-csoportjában szereplő Somos SE vendége lesz.

Pum András

A bajnokságot Véber György irányításával kezdő somoskőújfalui csapat kispadján a hatodik forduló óta a legutóbb Pápán kapusedzőként dolgozó egykori remek ETO-hálóőr, Kovács László ül. A Nógrád megyei csapat keretét nem nyeretlen kétévesek alkotják, több futballista jónéhány NB I-es meccset a háta mögött tudhat. A kapuban a volt pápai Horváth Gábor áll, a csapatot erősíti a korábbi ferencvárosi Fitos László, az exújpesti Kerényi Gábor, valamint a korábbi kaposvári Albert Ádám – valamennyien szerepeltek már az élvonalban. A hazaiak az előző körben

A Somos SE a 16 csapatot számláló NB III. Keleti-csoportjának hetedik helyén áll, hazai meccseit e legendás salgótarjáni Sztojka Ferenc-stadionban rendezi.

– Hazai pályán remekül szerepelnek a somosiak, ráadásul ahogy hallom,  szurkolóik nagyon várják a meccset, a helyiek 2000 nézőre számítanak – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Ezzel nincs semmi baj, a kupasorozatnak éppen erről kell szólnia. Nagyon stabil csapattal játszunk, roppant kemény mérkőzés lesz. A Pénzügyőr elleni összecsapásból kiindulva az első perctől kezdve végig nagy tempót kell diktálnunk. Nem számítok gólzáporos győzelemre, de miután nagyon fontos számunkra a kupa, mindenképpen tovább akarunk jutni. Szombaton az FTC ellen játszunk, így több kulcsemberünk – Király, Bosnjak, Halmosi, Wils-fivérek– pihenőt kapott. Sérülése miatt Ugrai, Martinez, Popin, Török valamint Iszlai sem bevethető.

Az utazó keret: Rózsa, Gyurján, Angyal, Schimmer, Jagodics, Jánvári, Nagy P., Batarelo, Fehér, Keresztes, Kőris, Garda, Medgyes, Németh M., Gaál, Gosztonyi.

A zöld-fehérek már kedden útra keltek Salgótarjánba, az éjszakát a Salgó Hotelban töltik.

Ante Batarelo és Medgyes Zoltán is a keret tagja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!