Haladás

2015.07.27. 19:27

Mészöly Géza: Megéri dolgozni

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője honlapunknak értékelte a székesfehérvári diadalunkat.

Pum András

Nincs mire szerénynek lenni: a Videoton nyári bukdácsolása ellenére bravúros győzelmet aratott szombat este Székesfehérváron a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Különösen a második félidőben futballozott jól és gólveszélyesen a csapat, ekkor már a védelem is masszívan állta a sarat - nem beszélve a kapuban Király Gáborról. És akkor még nem említettük a remekül futballozó Schimmer Szabolcsot, Predrag Bosnjakot, Iszlai Bencét, Nagy Patrikot, Ugrai Rolandot, Leandro Martinezt - de gyakorlatilag valamennyi pályára lépő labdarúgót felsorolhatnánk.

És ne felejtkezzünk el a Mészöly Géza vezette szakmai stábról sem, hiszen mióta a 48 éves szakember átvette a csapat irányítását, valami megváltozott.  Ahogy mondani szokták: az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Emlékezzünk csak tavaszról a Nyíregyháza vagy a Puskás Akadémia elleni meccsekre, vagy most a székesfehérvári diadalra - valamennyi összecsapáson sokat tett a gárda a győzelemért.

- Úgy érzem, bátorságban és szervezettségben mindenképpen előreléptünk az FTC-meccs óta - jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Nagyot küzdöttek a fiúk, ha kellett, kisegítették egymást. A cseréink - csakúgy mint a Fradi ellen - ezúttal is jól szálltak be. A második félidőben stabilabbak voltunk hátul, vezetésünk után pedig bepánikolt a Videoton. Ami negatívum, hogy saját térfelünkön sok labdát eladtunk a Videoton ellen, gyakran olyan szituációban, amikor a játékosnak egyszerűen nem volt választási lehetősége, hogy kinek passzoljon. Vagy éppen az átadás volt gyenge. Aztán támadásban az emberelőnyös szituációkat is gyakorolnunk kell, ezekből Székesfehérváron több gólt is szerezhettünk volna. Nagy dicséret illeti Király Gábort, fantasztikus teljesítményt nyújtott, nem tudom van-e ennél is feljebb. Miután Angliából hazatért, láttuk, nem csak kézzel, lábbal is nagyon erős, bátran kijön a mezőnybe is. Nagyon örülök Gabi visszatérésének, sokat tesz azért, hogy a csapat sikeres legyen. Ez összecseng azzal, amit a szakmai stáb is sulykol a játékosokba. A Videoton-meccs hetében komoly munkát végeztünk és miután győztünk Fehérváron, hitelesen tudok a játékosoknak beszélni a folytatásban is - ők is látták: volt értelme dolgozni, taktikát begyakorolni.

Mészöly Géza hitelesen beszélhet játékosainak

- Nem dőlhetünk hátra mert úgy nyertünk a bajnok otthonában, hogy gólt sem kaptunk - folytatta Mészöly Géza. - Ez szép teljesítmény, de látjuk a hibákat is. Még több helyzetet kell kidolgoznunk, hátul pedig még stabilabbnak kell lennünk, nem szabad, hogy ennyi ziccere legyen aktuális ellenfelünknek. És még egy dolog: nem tetszett amit a televízió leadott meccsöszefoglaló gyanánt.  Gyakorlatilag a mi helyzeteiket nem mutatták - nem értem hogy maradhatott ki például Martinez százszázalékos ziccere. De hogy ne csak hazabeszéljek: a mi kapunk előtt is adódtak ziccerek, azokat sem láthatták a nézők. Ráadásul kifejezetten izgalmas meccs volt, jó propagandája a futballnak és miután kevés semleges szurkoló volt a stadionban, ők is biztos kíváncsiak lettek volna egy hosszabb összefoglalóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!