Haladás

2015.02.07. 13:27

Mire felépült, eligazolt

A Haladás U21-es válogatott labdarúgója, a tavaszt kölcsönben az NB II-es Mezőkövesd-Zsóryban töltő Medgyes Zoltán abban bízik, hogy Borsodban visszanyeri formáját.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 19 esztendős futballistája, Medgyes Zoltán hosszú időn keresztül bajlódott makacs szeméremcsont-gyulladással – gyakorlatilag a teljes ősze ráment erre. Mindössze három bajnokin lépett pályára a fiatal csatár – ráadásul jobbhátvédként. Mire felépült, Szentes Lázár vezetőedző már nem számolt vele, így Medgyes tavasszal kölcsönben az NB II. harmadik helyén álló, korábban az Illés Akadémián és a Haladás II.-nél is dolgozó, Tóth László irányította Mezőkövesdben szerepel.

– Tavaly május óta kínzott a szeméremcsont-gyulladásom, hol elmúlt, hol visszatért a fájdalom – mondta a 14 NB I-es fellépést a háta mögött tudó Medgyes Zoltán. – Az őszi szezon elején három bajnokin kezdőként kaptam lehetőséget – jobbhátvédként. Miután támadó vagyok, nem igazán az az én posztom. Anno még az utánpótlás-válogatottban egyszer egy 3-4-3-as hadrendben jobb oldali védőként szerepeltem, és mivel jól ment a játék, később többször is hátravezényeltek. Így kerültem tehát a Haliban is erre a posztra. Ahhoz képest tehát, hogy nem ez az igazi helyem, szerintem nem ment rosszul a játék azon a három bajnokin, amelyen ősszel szerepet kaptam. Persze volt egy-két hibám is, ez tény. Sajnos a negyedik fordulót követően kiújult a sérülésem, ezért a lelátóra kényszerültem. Az alapozás kezdetére szerencsére teljesen felépültem, és négyszemközt beszéltem Szentes Lázárral. Az edző jelezte, hogy érkeznek új játékosok, tavaszal nem számol velem. Miután így csak az U21-es csapatban szerepelhettem volna, a fejlődésem érdekében elfogadtam egykori trénerem, Tóth László mezőkövesdi invitálását. Sok egykori Haladás-futballista szerepel itt, könnyű volt beilleszkedem, nagyon barátságosan fogadtak a társak. Hat éve kerültem az Illés Akadémiára, nem volt könnyű eljönnöm, de ez tűnt a legbölcsebb döntésnek. Most az a legfontosabb, hogy minél többet játsszak - lehetőleg csatárként - és feljussunk az elsőosztályba. Természetesen eközben innen távolról is figyelemmel kísérem a Haladás szereplését, drukkolok a fiúknak.

Medgyes Zoltán Szombathelyen kezdte el a téli felkészülést. Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!