Haladás

2015.02.12. 12:45

Radó András emlékezetes gólja

Először a lelátóról, majd ellenfélként is megtapasztalhatta Radó András miben rejlik a 18-szoros olasz bajnok, háromszoros BEK-győztes Internazionale ereje.

Pum András

Noha szerda délután a Milánó melletti Angelo Moratti Edzőközpontban nem hivatalos, mindössze 2x30 perces felkészülési mérkőzést vívott az Internazionale és a Szombathelyi Swietelsky-Haladás, a 2-2-s végeredményre sokan felkapták a fejüket. A vasiak a meccs nagy részében bátran futballoztak és bár Leandro Martínez is tetszetős gólt szerzett, Radó András esernyőcsellel megbolondított találata szépségdíjas volt.

– Nagyszerűen szolgálta a bergamói edzőtábor a felkészülést, a szakmai stáb elsősorban a meccsekre helyezte a hangsúlyt – mondta Radó András. – Gyakorlatilag egyetlen kemény edzésünk volt,a Bareggio és az Internazionale elleni meccsekre fókuszáltunk. Sajnos megérkezésünk előtti nap leesett a hó, így csak műfüvön tudtuk edzeni, holott azért utaztunk ki, hogy normális pályán készülhessünk. A két felkészülési találkozót viszont sikerült füves pályán lejátszanunk. Szabadidőnkben ellátogattunk a vasárnap esti Internazionale–Palermo (3-0) bajnokira, és noha a 80 ezres milánói stadionban körülbelül 30 ezren lehettek, a hazai ultrák így is remek hangulatot teremtettek. Jómagam nézőként jártam már a Real Madrid és a Bayern München stadionjában – az Interé is nagy élmény volt. Ráadásul jó meccset és három gólt is láthattunk. Szerdán mi is megmérkőztünk Roberto Mancini gárdája ellen, és bár a bajnokin szerepelt kezdőből senki sem játszott ellenünk, a kispadon ülőkből is ütős kezdőt csapatot állítottak ki. Saját bőrünkön éreztük, hogy egytől-egyig mennyire képzettek, dinamikusak, labdabiztosak az Internazionale futballistái. Azonban felvettük a kesztyűt, különösen a második félidőben futballoztunk jó. Az elsőben is szervezettek voltunk, de akkor többet volt ellenfelünknél a labda. Szünet után viszont két gólt is rúgtunk. Az elsőnél Andrea Mancinitől kaptam nagyon jó átadást, lepattant előttem, éreztem, hogy balról jön a védő, ezért az üres területre egy esernyőcsellel felette be tudtam játszani a labdát. És mielőtt leesett volna, sikerült a kapus mellett is elrúgnom. Erre a gólomra mindig emlékezni fogok.

- Habár egy edzőmeccsen másodlagos az eredmény, az Internazionale elleni 2-2-t nagyon megbecsüljük – ráadásul az ellenfél a hosszabbításban egyenlített. Perszer nem szomorkodunk a döntetlen miatt... A buszút miatt fárasztó, ugyanakkor nagyon hasznos túrán vagyunk túl. Törökországban tíz, Olaszországban öt napot töltöttünk, mindkettő remekül szolgálta a felkészülést, remélem tavasszal kamatozik az elvégzett munka. - zárta szavait Radó.

A zöld-fehérek csütörtök hajnali fél ötre értek Szombathelyre, péntek délelőtt már az akadémia műfüves pályáján edzenek. A Haladás szombaton 14 órakor a harmadosztályú osztrák Lafnitz vendégeként vív edzőmeccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!