Haladás

2015.01.29. 15:07

Hali-táborzárás döntetlennel

Utolsó törökországi felkészülési-mérkőzésén a Haladás 1-1-s döntetlent játszott a román Universitatea Cluj ellen.

Unger Tamás

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Universitatea Cluj 1-1 (0-0). - Manavgat, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Fehér (Czingráber, 60.), Alcibiade, Devecseri - Jagodics, Iszlai - Radó, Martínez, Halmosi - Rocchi. Edző: Szentes Lázár.

U. Cluj: Panagopoulos - Jovanovic, Neag, Gravenberch, Ciupe - Lungu - Ceppelini, Kovacs - Zijler, Morar, Mengolo

A 18 csapatos román elsőosztály 13. helyén álló Kolozsvár ellen a Haladásban sérülés miatt Andrea Mancini és Katona Máté hiányzott. Dudás Ádám ezúttal sem lépett pályára, habár a támadó edz, Győrött szerzett korábbi térdsérülése miatt edzőmérkőzésen még nem léphet pályára.

A vasiak kezdték jobban a találkozót, Martínez lövéssel, majd Jagodics fejessel veszélyeztett. Szűk negyedóra elteltével Rocchi elcsípett egy hazaadást, elhúzta a labdát a kapus mellett, ám mellé emelt. Hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik csapat próbálkozott. A szombathelyiek igyekeztek letámadni ellenfelüket.

Martínez (labdával) szerezte a Haladás vezető találatát

Szünet után a 48. percben Lemnaru 30 méteres, jobb felső sarokba tartó szabadrúgását Rózsa óriási bravúrral védte. A 66. percben Radó tört be a bal oldalon a tizenhatoson belül, két védőt is kicselezett, amikor buktatták. A megítélt büntetőt Martínez a jobb sarokba lőtte (1-0). A 78. percben Ceppelini révén egy veszélyes kontrát puskáztak el a kolozsváriak, majd két perc múlva Rocchi nyolc méteres lövése nem sokkal a jobb sarok mellett suhant el. A 86. percben egy szöglet után a bíró szerint Alcibiade lerántotta ellenfelét, a büntetőt Lemnaru értékesítette (1-1).

A játék képe alapján igazságos az eredmény, bár a vasiaknak volt több gólhelyzetük. A kemény találkozón mindkét csapat játékán látszott a fáradtság. A kolozsvári csapat masszívan védekezett, a zöld-fehérek viszont bátran támadtak.

A szombathelyiek péntek délelőtt még edzenek egyet, majd délután hazarepülnek. A csapat gépe 18.35-kor landol a schwechati repülőtéren.

A szombatra kiírt, Russel Gabcikovo (Bős) elleni szombathelyi edzőmérkőzés elmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!