Haladás

2014.10.02. 10:45

Tommaso Rocchi: Gitár mellé gólok

Az egykori háromszoros olasz válogatott támadó, Tommaso Rocchi szeretne ha minél többen kijönnének a Pápa elleni bajnokira. A Hali csatára szabadidejében főz és gitározik.

Pum András

A nyáron igazolt 37 éves Tommaso Rocchi eddig három bajnokin szerepelt a Szombathelyi Haladásban. A Budapest Honvéd elleni idegenbeli bajnokin egy félidőt, a Videoton ellen kezdőként 81, az FTC ellen szintén kezdőként 92 percet töltött a pályán - gólt eddig nem szerzett. A Ligakupában a Siófok ellen 45 percet kapott, ő szerezte a Hali mindkét találatát.

Rocchi az Instat játékoselemző rendszer alapján a Videoton és az FTC ellen a legjobb teljesítményt nyújtotta a csapatban, a Honvéd ellen pedig a harmadik legjobbat.

- Örülök az eredménynek, de az lett volna az igazi, ha ezekhez a mutatókhoz jó eredmény is párosul - mondta Tommaso Rocchi, "magyar" becenevén, Tomi - Persze az FTC elleni döntetlen jónak mondható, ám Kispesten és a Videoton ellen sajnos kikaptunk. Ami a saját teljesítményemet illeti, egyre jobb az erőnlétem és egyre jobban összeszokom a pályán is játékostársaimmal. Az olasz és a magyar bajnokságot összehasonlítva az a legszembetűnőbb különbség, hogy míg odahaza, szűkebb területen, 30-40 méteren belül mozog valamennyi csapatrész, Magyarországon ennél jóval nagyobb távolságra vannak egymástól a védők és a támadók. Ezáltal szerintem kockázatosabb a játék. Ez a felállás valamennyi NB I-es együttesre jellemző.

- Ha vasárnap Haladás-Lazio meccset rendeznének, mi lenne a végeredmény?

- Én melyik csapatban futballoznék?

- A Haliban.

- Az eredményre nem jósolok, de egy gólt biztosan lőnék egykori klubomnak.

- Mint tudjuk, Sárváron lakik, onnan jár be e az edzésekre és a mérkőzésekre. Szabadidejében mivel üti el az időt?

- Ha csak tehetem, hazarepülök Rómában élő családomhoz, de ha Sárváron vagyok, imádok gitározni, különösen a Dire Straits és Eric Clapton zenéjét kedvelem. Emellett szeretek főzőcskézni is.

Rocchi már jónéhány magyar szót is megtanult. Fotó: Unger Tamás

- A magyar ételekkel és szavakkal hogy áll?

- A gulyást már megkóstoltam, ízlett. Ugyanakkor az itteni kaják többsége meglehetősen zsíros és fűszeres, úgyhogy még szoknom kell, no meg a versenysúlyomra is ügyelek. Néhány magyar szót már megtanultam: "köszönöm, viszlát, jó napot, jó estét, szia, piros, sárga, bal, jobb", ezek jutnak most hirtelen az eszembe. Ja igen, már káromkodni is tudok magyarul. (Rocchi ezt kérésünkre sikeresen be is mutatta - a szerk.)

Tommaso Rocchi természetesen tisztában van a vasárnap esti Lombard Pápa elleni preztízsmeccs jelentőségével. A bajnoki nem csak a volt szombathelyi, jelenlegi pápai tulajdonos, Bíró Péter személye miatt, hanem azért is fontos, mert a Hali legutóbb augusztus 2-án győzött.

- El kell kezdenünk a pontokat gyűjteni, nem követhetünk el több hibát, ezért kérem szurkolóinkat, minél többen jöjjenek ki vasárnap, legyenek a 12. játékosunk - kérte Rocchi. -  Az FTC elleni döntetlennek akkor lesz igazán értéke, ha további pontokat gyűjtünk hozzá. Nagy önbizalmat adna, ha sok szurkoló előtt futballozhatnánk! Minél forróbb hangulatot teremtenek, annál többet segítenek nekünk. Egész héten nagyon koncetráltnak és egységesnek láttam a csapatot. Biztos vagyok bent, vasárnap nagyon jó meccset játszunk, remélem sikerül gólt szereznem, de a legfontosabb, hogy a Haladás nyerjen. Artner Tamás óriási elszántságot és koncentrációt közvetít a csapat felé, vasárnap mindenképpen győzni akarunk. Hajrá Haladás!

A Lombard Pápa elleni mérkőzésre elővételben csak 500 forintba kerül az álló, kanyar és korzójegy!

Részletek ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!