Haladás

2014.07.07. 16:53

Vereség az oroszoktól

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás 4-1-re kikapott az orosz Jekatyerinburgtól. a gólunkat Nagy Olivér szerezte.

haladas.hu-Vörös Csaba

Ural Sverdlosk Jekatyerinburg–Szombathelyi Haladás 4-1 (3-1). – Olbendorf, 100 néző, felkészülési mérkőzés, vezette: Paukovits.

Haladás: Gyürü (Gyurján M., 46.) – Fehér, Dvorschák (Zsirai, 70.), Jagodics (Jancsó, 70.), Farkas (Rácz, 46.) – Iszlai (Varga G., 46.) – Schimmer, Nagy O. (Angyal, 70.), Szakály (Boya, 46.), Városi (Füredi, 70.) – Zamostny. Edző: Artner Tamás.

Artner Tamás több kulcsemberét - Rózsát, Devecserit, Halmosit, Radót -  is pihentette a mérkőzésen.

A rekkenő hőségben Koman Vladimir volt klubja kezdett jobban - az egykori szombathelyi játékos is megtekintette a találkozót. A 12. percben Gegiljev találatával megszerezték a vezetést. Két perc múlva Nagy Olivér csapott rá egy labdára, majd 12 méterről a kapus elfektetve a hálóba emelt (1-1). A 20. percben Zamostny jó helyzetből, 20 méterről a bal sarok mellé lőtt. Változatos játékkal teltek a percek, a 31. percben Jarosenko találta telibe a bal kapufát. Két perc múlva Markus húsz méteres bombájával ismét az oroszoknál volt az előny. A Haladásnak is voltak lehetőségei, ám az utolsó passzoknál rendre rosszul döntöttek a vasiak. A 41. percben Lungu lefutotta a védőket, majd Gyürü mellett 10 méterről a bal sarokba lőtt (3-1).

Szünet után már nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, a kánikulai meleg mindkét gárda játékára rányomta bélyegét. A jó képességű jekatyerinburgi csapatnál futballozott mezőnyfölényben. A 71. percben Gerson 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (4-1).

- A múltkorinál is erősebb orosz csapattal találkoztunk, bár jobban futballoztunk, mint a Tyerek Groznij ellen. Az összeszokottság hiánya miatt olyan gólokat kaptunk, amelyeket máskor nem szoktunk. Van három hetünk, hogy összerakjuk a csapatot. Varga Gábor és Boya sincs jó fizikai állapotban, a kameruni futballistáról a csütörtöki, ZTE elleni meccs után, Vargáéról kedden döntünk - mondta Artner Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!