Országfásítási program

2024.03.28. 09:16

Nagy István: nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zöldenergia térnyerésére (videó)

Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zöldenergia térnyerésére, amire jó alkalmat teremt a most indult online zöld konzultáció - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtök reggel a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

MW

dr. Nagy István, agrárminiszter

Forrás: Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A tárcavezető szorgalmazta, hogy minél több ember vegyen részt az online párbeszédben, mert 

közös ügyünk a zöldenergia.

Kiemelte, hogy 

teremtett világunk megóvása közös kötelesség, amiért „minden nap teszünk is”.

Elmondta, hogy az elmúlt száz évben Magyarország erdeinek területe megduplázódott, ami a magyar gazdák és erdészek összefogásának eredménye. A cél az, hogy 2030-ra az ország területének 27 százalékát tegyék ki az erdővel és fával borított térségek.

Hozzátette, hogy e cél elérése érdekében indult el az Országfásítási program. A kezdeményezés része, hogy a 10 ezer lakosnál kisebb települések zöldítése történjen meg, amit a Településfásítási program szolgál.

A Településfásítási program nemrég meghirdetett negyedik ütemének részeként év végéig 56 ezer darabra nő a földbe kihelyezett fák száma

- mondta.

Nagy István kitért arra is, hogy 

természeti kincseink megóvásáért dolgoznak nap mint nap a nemzeti parki igazgatóságok is, az általuk megvalósított beruházások 300 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát.

Ezek a kezdeményezések kiemelten segítenek a klímaváltozás elleni fellépésben és a kormány által megfogalmazott klímasemlegességi célok elérésében - mondta a miniszter.

A videó szerint a kérdőív a zoldenergia.kormany.hu oldalon érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában