Ítélet

2024.04.25. 09:18

Sértegetett és fenyegetett egy rendőrt - 80 nap elzárást kapott

Vaol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő vádlottat 1 rendbeli a sértett munkakörének ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétsége és 1 rendbeli személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt halmazati büntetésül 80 nap elzárásra ítélte.

A vádlott 2023. augusztus 4-én a Szombathelyi Járásbíróságról a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe történő átszállítása során az átkísérést végrehajtó rendőr törzsőrmester sértettet intézkedése miatt, munkakörének ellátásával kapcsolatban többször szidalmazta, becsület csorbítására alkalmas, sértő, trágár kifejezésékkel illette, „rohadjon meg minden kék!” kifejezést is használva.

A vádlott az átkísérés során a sértettet a következő személy elleni erőszakos cselekményekkel fenyegette: "Letépem rólad az egyenruhát és megöllek!", valamint "ha nem leszel egyenruhában, megverlek, aztán te fogsz futni!", továbbá hangoztatta, hogy fel fogja jelenteni és ki fogja rúgatni a rendőrségtől, hogy ne tudja etetni a családját. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben egészségügyi befogadása során a befogadási nyilatkozat aláírása közben azt mondta, hogy „ezzel a tollal akár le is szúrhatnálak titeket.” - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában