OTDK

2019.04.01. 08:00

Különdíjat kapott Rozs Richárd a jövő műszaki értelmiségének olimpiáján

Először vállalkozott két hallgató az ELTE IK Savaria Műszaki Intézetből Országos Tudományos Diákköri Konferencián való megmérettetésre, egyikük mindjárt különdíjat kapott.

VN

Birosz Márton Tamás, dr. habil. Fekete Gusztáv témavezető és Rozs Richárd Fotó: VN/Savaria Műszaki Intézet

A 34. OTDK műszaki tudományi szekciója a Budapesti Műszaki Egyetemen volt. Prof. dr. Szendrő Péter megfogalmazásában ez az eljövendő műszaki értelmiség olimpiája, így aki részt vesz, csak nyerhet.

Idén elindult a Savaria Műszaki Intézet két mesterhallgatója, így ők képviselték először az ELTE szombathelyi campusát az OTDK műszaki szekciójában.

Birosz Márton Tamás, dr. habil. Fekete Gusztáv témavezető és Rozs
Richárd Fotó: VN/Savaria Műszaki Intézet

Rozs Richárd Térdízületi kopás vizsgálata numerikus modellekkel című munkáját a Biomechanika III. kategóriában a zsűri különdíjjal jutalmazta. Azt kutatta, hogy a térdízületi protézisek élettartamát milyen jelenségek csökkentik, például a kopás, és hogy ezen jelenségek hatását hogyan lehet csökkenteni. Témavezetője dr. habil. Fekete Gusztáv volt.

Birosz Márton Tamás az Additív gyártástechnológia szekcióban tartotta Két 3D-s nyomtatási technológia összehasonlítása gépi és anyagminőségi szempontból című előadását. Kutatási területe, az additív gyártástechnológia keretében azzal foglalkozott, hogy az alkatrészek a hagyományos szerszám- és gépi háttér nélkül sokkal kevesebb geometriai korlátozás mellett gyárthatók le. Hasonlóképpen alkalmas a hagyományos forgácsolási módszerek kiegészítésére is, így azonnal beilleszthető a meglévő termelésbe. Témavezetője dr. habil. Andó Mátyás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában