Beruházások

2022.04.13. 14:00

Megújuló kultúrház, játszótér, vízelvezetés - Jelentős fejlesztések Kemenessömjénben

Az elmúlt években több száz millió forintos fejlesztések valósultak meg a településen. Ágh Péter országgyűlési képviselő megtekintette a felújított játszóteret és a csapadékvíz-elvezető rendszer elkészült első üzemét.

Forrás: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

A játszóteret a Magyar falu program ötmilliós támogatásából újították fel. – A játszótér eszközei már elhasználódtak, ezért volt szükség a felújításra – tudtuk meg Kurucz Attila polgármestertől. 

 

– Meg kellett felelni a mai szabványoknak is. Tíz játékot cseréltünk, lett új homokozó és csúszda is. Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer első üteme, a TOP 129 millió forintos támogatásával. Háromezer méter árok épült, ennek fele egy két méter mély védőárok a falu fölött, amely megvédi a települést a lezúduló csapadékvíztől. A József Attila utca teljes hosszán betonelemekkel bélelt árkok készültek. A végéhez közeledik a kultúrház felújítása is, a Magyar falu programban 30 millió forintot kapott erre a település. 

 

– Összefogásunk Kemenessömjénért számos komoly eredményt hozott az elmúlt években – mondta Ágh Péter. – Jutott forrás útfelújításra, közterületi eszközökre, az önkormányzat épületének fejlesztésére, elhagyott ingatlan közcélra történő megvásárlására is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában