Magyar falu program

2023.06.14. 10:00

Új falubuszt vehettek Zsédenyben

Új falubusz segíti a mindennapokat a településen. A modern, komoly felszereltségű jármű beszerzését a Magyar falu program teremtette meg.

Cseh-Egyed Bernadett

Bognár László és Ágh Péter az új autóval

Fotó: Ohr Tibor

 Jól vizsgázott Zsédeny új falubusza az eddigi tapasztalatok szerint: a gyerekeket – kísérővel – óvodába, iskolába szállítja Rábapatyra, a szépkorúaknak segít eljutni a szakrendelésekre – tudtuk meg Bognár László polgármesterről, aki elmondta: a mindennapi igénybevétel miatt strapabíró üléshuzatot készíttettek kárpitossal az ülésekre. A kisbusz egyébként minden előírásnak megfelel, jól felszerelt, szükség esetén rámpával is használható. A régebbi, kevésbé korszerű kisbuszt megpróbálják értékesíteni. A Magyar falu program indulása óta 27 település ös - szesen több mint 400 millió forint értekben szerezhetett be falubuszt – emlékeztetett Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője. Szólt arról is: Zsédeny is e kormányzati támogatáson keresztül jutott az új járműhöz, de korábban már kisbolt létrehozására, útfelújításra és közterületet rendben tartó gépek beszerzésére is sikeresen pályázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában