Ezt jó, ha tudod!

2024.02.05. 17:52

Javítják a szennyvízhálózatot a szombathelyi Bocskai körúton - Így változik a forgalmi rend

Hétfőtől várhatóan a hónap végéig a Bocskai körút és a Losonc utca kereszteződésében szennyvízrekonstrukciós munkát végez a Vasivíz Zrt. A munkálatok során forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani, mindez a buszközlekedést is érinti - tudtuk meg a cég közleményéből.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról korábban írtunk: a legnagyobb közműrekonstrukciós munka az idei önkormányzati útfelújítási program részeként a Bocskai körúton várható. A Bocskai körút és Losonc utca kereszteződésében kameravizsgálatok során egy több köbméteres "barlangot" találtak, ez indokolja a mielőbbi beavatkozást, addig pedig egy vaslap került az útburkolatra - értesültünk a szombathelyi városházán.

A Losonc utca ideiglenesen zsákutcává válik

A Vasivíz Zrt. közleményéből most megtudtuk: a cég két ütemben végzi a felújítást. Mától jövő hétfőig (február 12-éig) a Vörösmarty utca - Bocskai körút közötti zöldterületen folynak a munkálatok. A Vörösmarty Mihály utcában, a Bocskai István körúton és a 11-es Huszár úton sebességkorlátozások lesznek érvényben, valamint útszűkületre kell számítani - írták. A második ütemben - előreláthatólag február 12-étől február 29-éig - a Bocskai körúton és a Losonc utcában folytatódik a hálózati szakasz rekonstrukciója mintegy 80 méter hosszúságban. "A csatorna három méter mélyen van, ezért szükséges a teljes útszakasz lezárása. A Losonc utca a munkálatok idejére ideiglenesen kétirányúsításra kerül és zsákutcává alakul" - közölték. Vagyis ez idő alatt a Söptei út felé nem lehet a Losonc utcán át eljutni. 

Forrás: Vasivíz Zrt.

Hozzátették azt is: a Vörösmarty utca - Horváth Boldizsár körút - 11-es Huszár úti körforgalomban, valamint a Márkus Emília utcában további forgalomkorlátozásokra, forgalmirend változásokra kell számítani.

Ideiglenes parkoló az iskolába, óvodába érkezőknek

Megerősítették: a 11-es Huszár úti laktanya udvarán kordonokkal körbezárva ideiglenes parkoló alakítottak ki a Szombathelyi Neumann János Általános Iskolába és a Szombathelyi Donászy Magda Óvodába érkező autósok számára.

A buszközlekedés is módosul

Az útlezárások miatt a buszközlekedés a vasútállomás irányából a Bocskai István körút helyett várhatóan a Semmelweis Ignác és a Vörösmarty Mihály utcákon keresztül valósul meg, ahol egy ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki. A Horváth Boldizsár körút és a 11-es Huszár út felől érkező járatok a Márkus Emília utca felé közlekednek majd, ahol szintén ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki - tudtuk meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában