Helyi közélet

2024.03.09. 17:53

Maradnak az úthibák - Eredménytelenül zárult a szombathelyi közbeszerzési eljárás

Egy ideig még kerülgethetjük az úthibákat Szombathelyen a Bartók Béla körúton és az István Lajos körúton is. Eredménytelenül zárult a Szova Nzrt. közbeszerzési eljárása - tudtuk meg a Közbeszerzési Értesítőből. Más szombathelyi útszakaszokat is érintett a döntés.

Vaol.hu

A Bartók Béla körút Hazatius és a Paragvári utca közötti szakaszára ráfér a felújítás

Fotó: VN/Google Maps

Több forgalmas útszakasz is felújításra vár Szombathelyen: az autósok nap mint nap bosszankodnak a különböző méretű úthibák miatt. A Szova NZrt. február 15-én indított el egy közbeszerzési eljárást 2024. évi burkolatfelújítási munkákra vonatkozóan. 

A Google Maps képén is látszódnak az István Lajos körút úthibái 
Fotó: VN/Google Maps

A Bartók Béla körúton egy rövid - a Paragvári és a Hazatius utca közötti - szakaszt és az István Lajos körutat (Paragvári utca és Sugár úti körgalom között) érintené a tervezett beruházás: csapadékvíz-elvezetési munkálatokra és burkolatjavításra várták az ajánlatokat. A március 5-én közzétett hirdetményből kiolvasható: a közbeszerzési felhívás e részére két érvényes ajánlat érkezett, ám a kedvezőbb ajánlat is magasabb volt, mint a beruházás becsült értéke. Emiatt eredménytelennek nyilvánították az eljárást. 

Szintén eredménytelenül zárult a Brenner Tóbiás körút Nárai u. – Kálvária u. közötti szakaszára, a Kenderesi utca Bartók Béla körút és Liget utca közötti szakaszára, az Árpád utcára, valamint a Rumi út Pásztor utca – 86. sz. főút közötti szakaszára kiírt közbeszerzési eljárás. Valamennyi esetben a becsültnél magasabb áron vállalták volna a kivitelezési munkákat az ajánlattevők.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában