Pályázat

2024.03.06. 13:00

Rajzok és makettek - A levegő volt a pályázat témája, 84 alkotással neveztek

Nyolcadik alkalommal hirdetett alkotópályázatot gyerekeknek a Pinkamindszenti Közösségi Színtér, a téma ezúttal a levegő volt.

Tóth Judit

Minden résztvevő kapott virágot a Pinkamindszenti Közösségi Színtér alkotópályázatának eredményhirdetésén

Fotó: © Cseh Gábor

Az idei programhoz a körmendi Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola, a Nádasdi Széchenyi István Általános Iskola, valamint a Szentpéterfai Horvát–Magyar Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola és a szentpéterfai Művelődési Ház és Könyvtár csatlakozott. Több kategóriában és korosztályban lehetett nevezni rajzzal, festménnyel, makettel, fotóval és verssel. 

Nyolcvannégy alkotást értékelt a zsűri, soraiban Pendli Gáborné témavezetővel, Iván Ivett rajztanárral, Novák Kata festőművésszel, Laki László fotóssal, Nagy Gábor József Attila-díjas költővel, valamint Rajner Ágota művelődésszervezővel. Az eredményhirdetésre az alkotásokból összeállított kiállítás megnyitóján került sor: a makett-kategóriában Teklits Tamás (Szentpéterfa) űrhajóját ítélte a legjobbnak a zsűri, a csoportos munkában a Boldog Batthyány-iskola 2. a osztálya lett az első, a családi kategóriát Németh Míra Dalida, Németh-Kiss Renáta és Németh Balázs nyerte Szárnyalás című kompozíciójával. 

Rajz és festés kategóriában, az 1–2. osztályosoknál két győztest hirdettek: Teklits Anna (Szentpéterfa) és Burka Brendon (Körmend, Olcsai) megosztott első helyen végeztek, a harmadikosoknál Hideg Márk (Nádasd) lett az első, a felső tagozatosoknál – megosztva – Németh Zsófi és Laskovits Zoé nyertek (Körmend, Batthyány-iskola). Minden kategóriában ajándékkal jutalmazták az első három helyezettet, több különdíjat is kiosztottak. Virágot minden résztvevő kapott, ráadásként Csokonai Vitéz Mihály Dorot - tya, avagy a dámák diadala a fársángon című interaktív komédiát nézhették meg a Csavar Színház előadásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában