Családias hangulat

2024.03.28. 15:50

Újabb bölcsődei helyek Körmenden

Százötven millió forintos pályázati támogatásból új csoportszobával és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel bővül a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde-Körmendi Bóbita Bölcsőde.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Szendi Péter

Az intézmény, amit a Körmend és Mikrotérsége Köznevelési Intézményfenntartó Társulás működtet, nem csak a Rába-parti város életében játszik fontos szerepet, hanem Egyházashollós, Magyarszecsőd, Molnaszecsőd, Szarvaskend, Döröske, Nagymizdó, Magyarnádalja, Vasalja, Pinkamindszent és Katafa települések számára is kiemelt jelentőséggel bír, így közel 13.500 főnyi lakosság életére gyakorol közvetlenül hatást ennek fejlesztése.

- A kisgyermekek életében a bölcsőde az első olyan intézményi közeg, ahol az otthonuk után a legtöbb időt töltik, ezért elengedhetetlen, hogy itt - a csoportban, a fürdőszobában, az átadóban, az udvaron - biztonságban, kényelmesen érezzék magukat. Jó hangulatban és jó közérzettel tevékenykedjenek. A fejlesztés a bölcsődei dolgozók hatékony, kiegyensúlyozott munkavégzése szempontjából is meghatározó.

Az intézmény felújításának keretében a jelenlegi 4 csoportos, 48 férőhelyes bölcsőde további egy, 12 férőhelyes csoportszobával és kiszolgáló helyiségeivel (játéktároló, gyermek WC, mosdó és öltöző, szélfogó, babakocsi tároló, akadálymentes és kerti WC helyiségek) való bővítését tervezzük – fogalmazott Bebes István polgármester. Hozzátette: az épület kivitelezése mellett, a működéshez szükséges eszközök beszerzésére is sor kerül.

Körmend első emberének elmondása szerint emellett megfelelő méretű, biztonságosan elkerített bölcsődei udvar kialakítása valósul meg a megfelelő mozgásfejlesztő eszközökkel és játékokkal. Ezen kívül az épület megközelítéséhez szükséges utak, valamint a jogszabályi követelményeknek megfelelő férőhellyel rendelkező parkolók kerülnek megvalósításra. A bölcsődei gondozás működésének fejlesztésével továbbra is a hosszútávú, biztonságot nyújtó, nyugodt, családias és bensőséges gyermekellátás megszervezése a cél, ahol szakszerű gondozás zajlik, biztosítva a gyermek fejlődéséhez szükséges egészséges és változatos feltételeket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában