Labdarúgás

2024.03.29. 07:47

Haladás: halványan, de van remény a licenc megszerzésére

Vaol.hu

Haladás Szurkolói Kör hivatalos oldala - B Közép Haladás Szurkolói oldal információi szerint az MLSZ részéről érkezett apró mentőöv a jövő évi nevezési feltételek megszerzése tekintetében, de április elejéig meg kell lenni minden dokumentumnak.

Haladás
Haladás: van remény a licenc megszerzésére
Forrás: Haladás Szurkolói Kör hivatalos oldala - B Közép Haladás Szurkolói oldal

Mint arról korábban beszámoltunk, a napokban tulajdonosi egyeztetést tartott a Szombathelyi Haladás Kft, melyet az ügyvezető hívott össze. A társaság pénzügyi helyzete újra kritikussá vált. 

A klub nem tudta teljesíteni a márciusban esedékes februári bérek kifizetését. A fennálló szállítói és köztartozások veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is. Ez a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet.

 Homlok Zsolt a többségi tulajdonos (80%) képviseletében elmondta, hogy a jelenlegi helyzet kialakulását az alábbi okok eredményezték:

- A Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. érvényes megállapodással rendelkezik a Haladás Marketing Kft.-vel a klub marketing jogainak értékesítésére, a társaság működtetéséhez szükséges bevételek biztosítására.

- A tavaly novemberben a Haladás Marketing Kft. egy 2024. 06. 30-ig szóló szerződést kötött az SGS Csoporttal 2 millió EUR (mintegy 800 millió Ft) értékben, amely a 2023-24-es szezonhoz szükséges pénzügyi források jelentős részét fedezné.

- Az SGS Csoport tájékoztatása szerint az általa bizonyítottan 2023 decemberében átutalt összeget az MBH Bank érthetetlen okokból a mai napig nem írta jóvá, ami fizetésképtelenséghez közeli helyzetet teremtett a labdarúgó klubnál. 

 A tagi egyeztetésen elhangzott, hogy a Homlok Zsolt által képviselt többségi tulajdonos ezeknek a tartozásoknak a jelentős részét decemberben átvállalta. Az összeg megérkezéséig a tagok vállalták, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel mindent megtesznek a pénzügyi helyzet rendezésére - írta a Szombathelyi Haladás Vezetősége közleményében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában