Futás: Borbély Sándor sikere

2024.04.25. 13:22

A SZoESE sportolója Balatonfüreden, 10,5 kilométeres távon végzett az élen

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület futója, Borbély Sándor nyerte a Balaton-partján rendezett 10,5 kilométeres futóversenyt.

Pum András

Gyönyörű környezetben, a Tagore-sétányon futott be a célba Borbély Sándor

Forrás: Futófotó

A Generali Run Balatonfüred futóverseny tizenegyedik alkalommal került megrendezésre. A résztvevők összesen négy táv közül választhattak, a maratoni és félmaratoni táv pedig váltóban is teljesíthető volt. A szurkolózónának, a versenyközpontnak és a rajtzónának a gyönyörű Vitorlás tér adott otthont. A pálya érintette a szintén gyönyörű Tagore sétányt – mivel zárt volt a a futókör, így mindenki biztonságos körülmények között versenyezhetett. A négy távon összesen 1200 induló volt, legtöbben a 10,5 kilométert választották A váratlan felmelegedés megnehezítette a versenyzők dolgát. Borbély Sándor a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület atlétája a versenyt bemelegítésnek szánta a bécsi maraton előtt. A 10,5 kilométeren 391-en indultak. Borbély a rajt után rögtön az élre állt, csak egy vetélytársa akadt, de 7 kilométer után ritmust váltott és fél perc előnnyel, 36:54-es idővel első helyen ért a célba.

Borbély a verseny utáni nyilatkozatában elmondta, negyedik alkalommal indult Balatonfüreden, nagyon ismeri már a pálya vonalvezetését. Három második hely után sikerült most felérni a dobogó legfelsőbb fokára.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában